KAYSERİ (AA) - CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, terörün insanlık ayıbı olduğunu, dil, din, siyaset, mezhep ayrımı yapmadığını söyledi.

Partisinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Keskin, her terör olayı sonrası saldırıyı lanetleyip, acıların bir kez daha yaşanmaması temennisinde bulunduklarını belirtti.

Şehitlerin acısının Türkiye'deki her evde hissedildiğini vurgulayan Keskin, "En son İstanbul'daki kanlı saldırıda şehit düşen 44 şehidimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerin biyolojik olarak ailelerine, akrabalarına doğal olarak acısı düşmüştür. Ama bütün Türk milleti her evde bu acıyı yaşamıştır. Terörü kim yapmışsa, kim yaptırmışsa, kim maddi manevi destek olmuşsa, her kim zerre kadar bu olaya sevinmişse Allah belasını versin diyor, lanetliyoruz." dedi.

Teröre karşı Türk toplumu olarak birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edilmesi gerektiğini aktaran Keskin, şunları kaydetti:

"Bunun yolu ise birlik ve beraberlikten geçer. Ama maalesef CHP birlik ve beraberliği, kardeşliğin dili dedikçe bazı şer odakları, provokatörler bu işi farklı yönlere çekme gayreti içerisindeler. Bu ülkenin kurucu felsefesini taşıyan CHP, hiç bir zaman kim, ne, nasıl olduğuna bakmadan terörü lanetlemiştir, terörün karşısında dimdik ayaktadır. CHP'yi terörle yan yana göstermeye çalışanları hem lanetliyorum hem de kınıyorum. Bu dilin kimseye faydası olmaz, huzursuzluk yayılmaya başlandığı anda sokak, mahalle, şehir ayrımı yapmaz. Ayrıştırıcı dil kullananları da ayrıca kınıyorum. Bu ülkenin ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var. Bizim gösterdiğimiz duyarlılığı başka çevrelerde de görememenin üzüntüsü içerisindeyiz. Terör sorunu hepimizin sorunu, parti sorunu değildir. Özellikle siyasilerin konuştukları dile dikkat etmeleri gerekiyor."

CHP isminin son dönemlerde terörle yan yana gösterilmeye çalışıldığını savunan Keskin, şöyle devam etti:

"Uzun süredir CHP, bir terör örgütünün destekçisi, yanındaki bir parti konumuna getirilmeye çalışılıyor. CHP her zaman terörle ilgili alınacak önlemlerin tamamına destek vereceğini açıklamıştır. Biz, yanlış olanı da söylüyoruz doğru olanı da. Dün Kayseri'de provokatörlüğün kötü bir örneğini gördük. Biz, Türk toplumu olarak gelenek ve göreneklerine sıkı sıkıya bağlı bir toplumuz. Şehit cenazesinde dualardan başka bir şey yapılmaz. Ama bazıları çelengi parçalayacak kadar basitleşiyor. Şehit yakını olabilir o şehit senin biyolojik olarak akraban olabilir ama artık Türk toplumunun, bizim şehidimizdir sizden çıkmıştır. O yüzden dün çelengin parçalanmasını şiddetle protesto ediyoruz."

Keskin, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'in, dünkü konuşmasında, 'CHP'nin hiç bir şekilde terör örgütlerinin sayıldığı bir listede sayılması doğru değildir kabul edilemez' ifadesini kullandığını anımsatarak, "İşte devlet adamının söyleyeceği cümleler budur." dedi.