MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket keskin, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetimi ve bazı sivil toplum kuruluşları, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Çakır, yazılı açıklamasında, ülkeyi ve masum canları hedef alan bu alçak saldırıyı nefretle kınadığını belirtti.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Çakır, "Ülkemizin birlik ve beraberliğine, bölünmez bütünlüğüne yönelik gerçekleştirilen, kelimelerin anlatmaya kifayet edemeyeceği alçaklıkta ki bu menfur saldırıyı şiddetle, nefretle lanetliyorum. Yüreklerimize kor ateşlerin düştüğü bu elim terör saldırısına millet ve devlet olarak el ele gereken cevabi misliyle vereceğimize olan inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve TSO Meclis Başkanı Payza ise saldırıda terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Saldırının herkesin ciğerini yaktığını aktaran Erkoç ve Payza, "Üzüntümüz çok büyük. Birlik, beraberlik ve huzurumuza göz dikenler asla hedeflerine ulaşmayacak. Terör odaklarını destekleyenler, tek yürek olmuş milletimizi asla korkutamayacak ve sindiremeyecek. Döktükleri kanda boğulacaklar. Hiçbir inanç, masum canlara kıymaya izin vermez. Hiçbir maddi, manevi, siyasi amaç, öldürmek üzerine tasarlanamaz. Bunu yapan hiçbir düşünce, hiçbir insan, abat olmamış, olmayacaktır. Yapanları, destek olanları vicdan taşıyan bütün insanlar lanetlemektedir." ifadelerini kullandı.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket keskin de terör saldırısını şiddetle kınadıklarını bildirerek, saldırılar karşısında milletin asla diz çökmeyeceğini kaydetti.

Keskin, mesajında, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun. Alçakça ve şerefsizce yapılmış olan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Saldırı tüm milletimize yapılmıştır. Esnaf ve sanatkar camiası olarak milletimiz ile terör saldırıları karşısında asla diz çökmeyecek ve birliğimizden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Devletimizin ve hükümetimizin tüm terör örgütlerine ve uzantılarına yönelik operasyonlarını sonuna kadar destekliyor ve bu işin daha da hızlandırılmasını talep ediyoruz." ifadesine yer verdi.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti de saldırıyı kınadı.

Terörün şiddetle kınandığı aktarılan açıklamada, "Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin acısını tüm ulusumuzla yürekten paylaşıyoruz. Yaralananlara acil şifalar diyoruz. Bu tür terör olayları birliğimize ve dayanışmamıza zarar veremeyecektir. Güvenlik güçlerini ve vatandaşları hedef alan bu insanlık dışı vahşeti lanetliyor ve kınıyoruz. Yüce milletimizin başı sağ olsun." denildi.

İnternet Habercileri Cemiyeti Derneği (İHACDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Turgut ise milletin milli birlik ve berberliğini hedef alan hain terör saldırısının kendilerini bir kez daha derinden yaraladığını kaydetti.

Saldırıda hayatını kaybeden şehit polislere ve masum vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Turgut, "Başta şehitlerimizin acılı aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Teröre ve teröre destek verenlere lanet olsun." ifadelerini kullandı.