Balıkesir’in Ayvalık ilçesine İstanbul’un Kartal ilçesi Atalar Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde gelen grup, terör, uyuşturucu ve kadına yönelik şiddet konularına sportif etkinliklerle tepki gösterdi.
İstanbul Kartal’a bağlı Atalar Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde düzenlenen, Kartal Belediyesi’nin katkıları Ayvalık Kaymakamlığı ile Ayvalık Belediyesi’nin de lojistik destek verdiği organizasyon Ayvalık’ın dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı’da gerçekleştirildi. İki günlük etkinlikte; yaşları 8 ile 76 arasında değişen 13 mahalle sakini sporcu kıyasıya yarıştı. Dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları üzerinde düzenlenen parkurda kros, bilek güreşi, engelli koşu, barfiks ve şınav çekme gibi spor dallarında yarışan sporcuların değerlendirmelerinin ise bir sosyal paylaşım sitesinde bulunan Atalar Mahallesi Muhtarlığı sayfasından mahalle halkının yapacağı beğeni simgeleriyle gerçekleşeceği öğrenildi.
"Bonzai öldürür, spor güldürür"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Atalar Mahallesi Muhtarı Erhan Gülmüş, gerçekleştirdikleri yarışmalarla bağımlılık yapan maddelerle, terör ve kadına yönelik şiddet konularında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Ayvalık’ı seçmelerinin sebebinin bu farkındalığı daha geniş kitlelere yayılmasına katkı vermek olduğunu belirten Muhtar Gülmüş, “Çünkü kendi mahallemizde bu etkinliği yapmış olsaydık, rutin bir etkinlik olarak algılanacaktı. Ayvalık’ta bu etkinliğin daha çok ses getireceğini düşündüğümüz için buradayız. İstanbul’un Ayvalık’tan çok daha ekonomik gelirlere sahiplere belediyeleri var. Bu yüzden de Ayvalık’tan bir eksikliği olmaması gerekir. Biz gençlerimizi kazanmak istiyoruz ve bu yüzden de ‘bonzai öldürür, spor güldürür’ diyoruz. Uyuşturucu bağımlılığı sebebiyle gençlerimizin köreldiğini düşünüyoruz. Gençlerimizin gün geçtikçe uyuşturucu batağına daha çok saplandığını, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklara yöneldiğini gözlemliyoruz. Bizim mahallemizde boş alanların yeşillendirilerek, gençlerimize kazandırılmasını talep ediyoruz” dedi.
"Halkımızı dış baskılara karşı birlik ve beraberlik iradesine davet ediyoruz"
Yaptıkları sportif etkinlikle terörü lanetlediklerini kaydeden Muhtar Gülmüş, “Son zamanlarda; din, uyuşturucu, sürücü terörlerine karşı bu organizasyonu yaptık. Hatta son zamanlarda sporda bile terör oluyor. Bugün sporu siyasi olarak kullanarak ülkemizi karıştırmaya sebebiyet vermeye çalışabiliyorlar. Bu yüzden de terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Halkımızı dış baskılara karşı birlik ve beraberlik iradesine davet ediyoruz" diye konuştu.
Geçtiğimiz yıl bir motosiklet kazasında Yunus Gökgül adlı 15 yaşındaki bir kardeşlerini kaybettiklerini anlatan Muhtar Gülmüş, "Bazı babalar araçlarını daha çocuk yaştaki ehliyeti olmayan evlatlarına veriyorlar. Bu çocuklarda ya otomobil yada motosikletlerle kazalara sebep oluyorlar. Biz bu olumsuzluğa dikkat çekmek istedik. Ana ve babaların ehliyeti olmayan çocuklarına araçlarını kullandırmamalarını istiyoruz” dedi.
Yatıkları etkinlikle mahalle sakini genç kızların kadına yönelik şiddete de tepki gösterdiğini kaydeden Atalar Mahallesi Muhtarı Erhan Gülmüş, “Toplumsal siyaset mahallelerden başlar. Aslında toplumumuzun bu büyük sorunlarına her mahalle muhtarı bizim yaptığımız etkinliklerin benzerlerini yapsalar belki de bu sorunlar en asgariye indirilebilir. Böylelikle de terörün, uyuşturucunun, kadına yönelik şiddetin ve motosiklet kazalarının önüne geçilebileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
İstanbul Kartal Atalar Mahallesi’nden Ayvalık’a bu anlamlı etkinliği gerçekleştirmek için gelen 76 yaşındaki Emine Çoşer, 8 yaşındaki Sude Gülmüş’ün yanı sıra genç sporcu kızlar da başta terör olmak üzere, çağımızın en büyük cehaleti olarak nitelendirdikleri kadına yönelik şiddet ve uyuşturucu konularına dikkate çekmeye çalışmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Atalar Mahallesi Muhtarı ve etkinliği gerçekleştiren mahalle sakinleri Ayvalık’taki etkinlikleri süresince kendilerini bir an bile yalnız bırakmayan Küçüköy Spor Kulübü Kick Boks Antrenörü Tuncay Talay ve Küçükköy Spor Kick Boks Takımı sporcusu Elif Beyza Aksoy’a da teşekkür etmeyi ihmal etmediler.