9 günlük Ramazan Bayramı nedeniyle tatillerini sakin yerlerde geçirmek isteyen İstanbullular, Tekirdağ’ı mesken tuttu.
İstanbul kalabalığından kaçıp Tekirdağ’ın Şarköy İlçesine bağlı Uçmakdere plajına gelen vatandaşlar, burada hem sıcak havada serinlemenin tadını çıkarıyor, hem de Ramazan Bayramı tatilini İstanbul’a oranla daha sakin olan bölgelerde geçirmenin rahatlığını yaşıyor.
İstanbul’dan Tekirdağ’a tatil amaçlı gelen vatandaşlar, “Tekirdağ çok güzel bir yer. İstanbul trafiğinden kaçıp buraya gelmek bizim için iyi oldu. Günü birlik bir tatil yaptık. İstanbul’un yoğunluğundan, stresinden uzak güzel bir gün geçirdik. Buranın sahilleri İstanbul sahillerinden daha güzeldir diye geldik ama buranın sahilleri İstanbul’da bulunan sahiller kadar güzel değil. Farklılık olsun diye buraya gelmeyi tercih ettik. Şu an İstanbul bomboş, çünkü herkes tatil yapmak için İstanbul dışında olan bölgeleri tercih ediyor” diye konuştular.
Uçmakdere plajına gelen yerli vatandaşlardan Deniz Girgin ise yetkililere seslenerek plajın taş çakıllarla dolu olduğunu buranın değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Girgin, “Burada denizin çok temiz olduğunu gördüm am, girilebilecek alan yok her taraf çakıllarla dolu. Denize girmek istediğinizde çok taşlık alan var. En azından belediyenin taşlı olan bölgeleri temizlemesini beklerdim. İnsanların denize girebilmeleri için daha güzel bir alan, daha güzel bir sosyal tesis olabilirdi. Şu alanın değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gördüğünüz gibi burası çok güzel bir yer. Denizin ve yeşilliğin olduğu bir yer” dedi.