Kalkan, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde (HGC) yaptığı açıklamada, Kurtuluş Savaşını kazandıran ruhun oluşmasında katkı sağlayan İstiklal Marşı'nın önemin daha anlamlı hale getirmek için program yaptıklarını söyledi.

Düzenlenecek şiir yazma ve okuma yarışmasına vatandaşlardan katılım gösterilmesini isteyen Kalkan, sözlerine şöyle devam etti:

"Yayladağı Belediyesi olarak 2015 yılında kutlanacak İstiklal Marşı'nın kabulü yıl dönümünde İstiklal Marşı'nın önemini, ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un şuurunu, vatan millet sevgisini, insanlık anlayışını gelecek nesillere aktarmak, onları bu anlamda bilinçlendirmek anlamında şiir yazma ve Mehmet Akif'in şiirlerinden seçme şiir okuma yarışması düzenleyeceğiz. Bunu Yayladağı Belediyesi olarak Hatayımıza bir hem katkı, hem İstiklal Marşı'nın daha anlamlı bir şekilde kutlanmasını hatırlatmak adına yapacağız."

Kalkan, 14 Mart'ta Yayladağı'nda düzenlenecek yarışmada, birinciye bin, ikinciye 750 üçüncüye de 500 ödül belirlediklerini kaydetti.

Toplantıda, seçim sonra belediyecilik anlamında yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Kalkan, halka her türlü hizmeti vermek için büyük çaba sarf ettiklerini aktardı.