İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yılı münasebetiyle İstanbul Bayrampaşa Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

İlk olarak “Bir İstiklal Aşığı Mehmet Akif Ersoy” isimli seminerde milli şairin vatan sevgisi ve milli mücadele için yaptıkları anlatılırken daha sonra öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini seslendirdi. Son olarak İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy temalı resim sergisi açıldı.

Programa katılarak burada bir konuşma yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Bugün milli bir destan olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 97’nci yılını kutluyoruz. Bundan tam 97 yıl önce vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı’mız TBMM’de 12 Mart 1921’de alkışlar eşliğinde kabul edilmiştir. Bugün okumaktan ve seslendirmekten gurur duyduğumuz İstiklal Marşı, Akif’in milletiyle ve vatanıyla bütünleşmesinin en somut kanıtıdır. İstiklal Marşı’mız Türk milletinin, bağımsızlığına ve varlığına musallat olan güçlere karşı gösterdiği muhteşem mücadelenin mısralarda somutlaşmış halidir. Bu eşsiz marş dikenli yollardan zafere giden şanlı mücadelemizi anlatan, dünümüzü, bugünümüzü ve yarınımızı aydınlatan kristal bir fenerdir. Bu vesileyle bir kez daha Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm istiklal kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.