Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından kabul edilen, 'Matematiğin Temelini Sağlam Atıyoruz' isimli Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi uygulanmaya devam ediyor. İlkokullarda matematik öğretiminin incelenmesi üzerine planlanmış projenin ortakları İtalya, İngiltere ve Macaristan. Bu ülkelerde gerçekleştirilecek üç işbaşı eğitimi akışı ile toplam 24 kişilik hareketlilik yapılmış olacak. Projenin ilk hareketliliğini İtalya’ya gerçekleştiren öğretmenler, gözlemlerini meslektaşlarına ve kendi uygulamalarına aktararak faydalı olmaya çalışıyorlar. Bu nedenle ziyaretten döner dönmez okuldaki diğer öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen tecrübe paylaşım toplantısında, gözlemlenen iyi uygulama ve örnekler paylaşıldı.

Konu hakkında konuşan Proje Koordinatörü Taner Kılıç, “Hareketliliğimize katılan öğretmenlerimiz, ortak okuldaki matematik derslerine girerek gözlem yapma fırsatı bulmuşlardır. Okul öğretmenleriyle düzenlenen iki ayrı toplantıda, matematik öğretimi üzerine paylaşımlarda bulunulmuştur. Ayrıca ders kitapları, yıllık müfredat, kullanılan öğretim materyalleri, vb. konularda incelemeler yapmışlardır. Bunların yanı sıra okul kültürü, eğitim-öğretim anlayışı, yönetim sistemi, okul-aile ilişkileri gibi konularda da bilgi edinme fırsatı yakalamışlardır.” dedi.

Hareketliliğe katılan öğretmenler orada gözlemledikleri iyi örnekleri sınıflarında uygulamaya başladı. İlk uygulamalardan birini gerçekleştiren 1/D sınıf öğretmeni Saliha Oruç, “Okulumuzun uyguladığı ‘Matematiğin Temelini Sağlam Atıyoruz’ projesi kapsamında İtalya işbaşı gözlem/öğrenme ziyaretine katıldım. İlkokulda beş gün süresince matematik derslerine girip gözlemlerde bulunduk. En çok dikkatimi çeken şey öğrencilerin defterlerindeki düzen ve yazılarının güzelliğiydi. Hangi deftere bakarsanız bakın, hepsi sanki bir elden çıkmış gibiydi. 1. sınıftan 5. sınıfa kadar hepsi aynı düzendeydi. Bunu dikkate almamak mümkün değildi. Öğrencilerimin eski ve yeni defter sayfalarını meslektaşlarıma gösterdiğimde onların da beğenisini kazandım. Verilen emeğin kötüsü olmaz. Yeter ki biz isteyelim. Bu iyi örneği görmemize fırsat veren Erasmus+ projelerinden tüm meslektaşlarımın yararlanmalarını öneririm” diye konuştu.