Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde itfaiye teşkilatının kuruluşunun 301. yıldönümü dolayısıyla Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nce tören düzenlendi.

Kışla’da bulunan itfaiye istasyonunda düzenlenen törene, belediye başkan yardımcıları, belediye meclisi üyeleri, daire müdürleri, itfaiyeciler ve ilçedeki çeşitli okullardan öğrenciler katıldı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, törene katılan anaokulu öğrencileriyle sohbet etti. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ereğli Belediyesi İtfaiyecileri ve gönüllü itfaiyeciler İtfaiye Andı’nı seslendirdi.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, itfaiye müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İtfaiye müdürlüğü olarak ilçe merkezi ve köylerle birlikte 200 bin kişiye hizmet verdiklerini anlatan Ateş "Ereğli’de üç beldede, köyler ve beldelerle 200 bin nüfusa hizmet veriyoruz. Hizmet etmek için gruplarımızı çoğalttık. Ereğli’de şu an üç ayrı bölgede görev yapıyoruz. 65 personelimiz ve 12 aracımızla 7 gün, 24 saat, 365 saat hizmet veriyoruz. Bununla birlikte arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere üç yıldızlı botlarımız ve dalgıçlarımız var. Ayrıca plaj bölgesinde 5 profesyonel can kurtaranımız var. Plaj bölgesinde bu sene 76 olaya müdahale edilmiş ve can kaybı yaşanmamıştır." dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, törende yaptığı konuşmada kendisinin de bir itfaiyeci çocuğu olduğunu söyledi. İtfaiyecinin yaptığı işlerin gün geçtikçe çeşitlenip geliştiğini ifade eden Uysal, "Eskiden sadece bir yangın kurtarma faaliyeti olarak yapılan iş, bugün arama kurtarmadan tutun, doğal felaketlerin neredeyse tamamında yer almakta ve arkadaşlarımız bunlarda çalışmaktadır. Ereğli itfaiye birimimiz övüneceğimiz çalışmalar sergiliyor. Gerçekten bizler de geldikten sonra itfaiyemize büyük önem verdik. Bizim belediyemiz artık hem öğrenen bir belediye, hem öğrenen personel istihdam ediyor. Bundan sonra gerçekten belediyemiz de öğrenecek, personelimiz de öğrenecek. Her zaman şunu söylerim. Felaketler her zaman yereldir, çözümleri de yereldir. Bunlarla mücadelenin tek yolu eğitimdir. Bizler itfaiye müdürlüğümüzün katkılarıyla Ereğli halkı bilgilendirilmektedir. Bizler de her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Biz geldikten sonra bir tane 32 metrelik hidrolik itfaiye aracı aldık, bir tane de 28 metrelik itfaiye aracımızı revize ettik. Bir de yeraltı, yer üstü kurtarma araçlarımızı, özellikle fiber botlarımızı tamamladık. Arkadaşlar bize bunları teklif ettiler, böyle bir eksiğimiz var dediler. Biz de tamamlamanın gururunu yaşıyoruz.”

BAŞKAN UYSAL’A İTFAİYECİ KASKI

Konuşmaların ardından Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Belediye Başkanı Uysal’a itfaiyeci kaskı taktı. Uysal, babasının da taktığı kaskın kendisine verilen en anlamlı hediyelerden biri olduğunu belirterek teşekkür etti. Uysal, Ateş ve diğer katılımcılar, İtfaiye teşkilatının 301. Yıl pastasını hep birlikte kestiler.