Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri ve darbe soruşturması çerçevesinde tutuklanan Piyade Yarbay Levent Türkkan’ın memleketi olan Bursa’nın Karacabey ilçesinin Arız köyünde vatandaşlar büyük şok yaşadıklarını söyledi.
Darbe soruşturmasında tutuklanan Piyade Yarbay Levent Türkkan’ın köylüleri, “Biz köyümüzden bugüne kadar rütbeli asker çıktı diye seviniyorduk. Meğer hainmiş. Köy olarak şoktayız. Hiç böyle biri olduğunu tahmin etmiyorduk. Sessiz sakin biriydi. İyi birine benziyordu. Şok olduk” dediler.
İtirafçı yarbayın babası Mehmet Türkkan’ın babasının 8 sene evvel öldüğü, annesi Fatma Türkkan’ın ise darbe girişiminde yaşananların ardından kızları tarafından Bursa’ya götürüldüğü ortaya çıktı.
Türkkan’ın ismini vermek istemeyen bir yakını, “Arız köyünde doğup büyüdü. 4 ablası var. 5 kardeşin en küçüğü. 25 senedir orduda görev yapıyor. Ne bayram, ne seyran, pek köye gelmezdi. 8 sene önce babası vefat etti. En son 4 ay önce ablasının kocası öldü, ama cenazeye bile gelmedi. Lise birdeyken imam hatipte okudu. Sonra imam hatipteyken cemattateki abileri askeri liseye aldılar. Ondan sonrasını bilmiyoruz. Babası çok temiz, iyi bir insandı. Abdullah Gül’ün de yaverliğini yaptı. Buraya bazen annesine gelirdi, evinde bile oturmaya zamanı yoktu. Hemen kahvenin önünden dönerdi. Biz çok işi olduğunu zannediyorduk. Doğru zannetmişiz. Adamın iki tane işi varmış. Bir yaverlik yapıyormuş, maalesef bir de muhbirlik yapıyormuş. Köyde onu kimse sevmiyordu. Kimsenin işini yapmazdı. Ablalarının hiçbir cemiyetine gelmedi” dedi.
Bandırma’da oturan yeğeni ise, “23 yaşındayım. Şimdiye kadar hiçbir cemiyetime gelmedi. Bizimle irtibatı yoktu” diye konuştu.
Bu arada, Arızlı köyüne ve itirafçı Yarbay Levent Türkkan’ın evine dün gece jandarmaların gelip arama yaptığı ifade edildi.