Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Sudan heyetinin ziyaret amacına ilişkin, "15 Temmuz’da yaşadığımız anti demokratik, insanlık dışı darbenin nedenlerini kendilerine anlatıp, sonra ülkelerine gidip, FETÖ’nün yapılanmasını anlatmaları için burada bulunmaktalar" dedi.
Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Sudan Büyükelçisi Osman Eldirdieri El Mubarak Ali ve beraberindeki heyeti ağırladı.
"FETÖ’nün yapılanmasını anlatmaları için burada bulunmaktalar"
Son 15 yılda Türkiye’nin, bölgenin ve İslam dünyasının örnek teşkil eden bir ülkesi haline geldiğini belirten Azizoğlu, "İslam zaten demokrasidir, özgürlüktür, haktır. Demokrasi ve insan haklarını öğrenmeye ihtiyacımız yok. Bu kürede kardeşliğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.
Sudan Büyükelçisi El Mubarak Ali ve beraberindeki heyetin ziyaret amacına değinen Azizoğlu, "15 Temmuz’da yaşadığımız antidemokratik, insanlık dışı darbenin nedenlerini kendilerine anlatıp, sonra ülkelerine gidip, FETÖ’nün yapılanmasını anlatmaları için burada bulunmaktalar" diye konuştu.
Sudan heyetinin ziyaretinde Azizoğlu ile birlikte bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı, "Bizler kardeşiz, inancımızın gereği budur ve kardeşlerimizle bir araya gelmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Kardeşlerimizle bir araya gelerek daha güzel bir dünyayı hep birlikte kurmak istiyoruz" dedi.
"Biz bu yapıya, dünyayı yönetme arzusunda olan küresel güçlerin, üst aklın yön verdiğini düşünüyoruz"
FETÖ’nün İslam coğrafyasındaki yapılanmasıyla ilgili "15 Temmuz gecesi, 40 yıldır insanlarımıza din öğretmek adına yola çıkan, inancımızı Allah ile aldatanların ihanetiyle karşı karşıya kaldık" diyen Açıkkapı, sözlerine şöyle sürdürdü:
"Daha önce birçoğumuzun evlatlarımızı Yüce Rabbini, Resulünü, Kur-anını öğrensin diye gönderdiğimiz bu yapı maalesef, zaman içerisinde bunun dışında farklı zehirler zerk ederek milletimize bir oyun oynamışlardır. Biz bu yapıya, dünyayı yönetme arzusunda olan küresel güçlerin, üst aklın yön verdiğini düşünüyoruz."
Basın toplantısının ardından Konsey Başkanı Azizoğlu tarafından Sudan Büyükelçisi El Mubarak Ali’ye plaket verildi. Heyet AK Parti İl Başkanlığı ve 15 Temmuz gecesi hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisini de gezecek.