Yenimahalle Belediyesi Uğur Okulları işbirliği ile ’İyi Anne Baba Okulu’ konulu seminer düzenledi. Eğitim programında Bahçeşehir Üniversitesi eğitmenleri, anne ve babalara çocuklara karşı tutum, başarıyı artırmada ailenin rolü, sosyal medya ve bağımlılık etkisi konularında eğitim verdi.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda iyi anne baba olmanın püf noktaları anlatılırken, anne ve babalar aile ilişkilerinde doğru sandıkları yanlışları öğrendi.
Doç. Dr. Şirin Karadeniz, ’Sosyal medya ve bağımlılık etkisi’ konusunda katılımcıları aydınlattı. Karadeniz, çocuklarını gerçek hayatta her türlü tehdit ve tehlikeden koruyan ailelerin, dijital ortamda aynı yaklaşımı sergilemeleri gerektiğini vurguladı. Karadeniz, “Ebeveynlerin dijital vatandaşlığı bilmeleri, çocuklarını dijital saldırı ve tehditlerden korumaları adına çok önemli. Anne babalar çocuklarının dijital bağımlı olduğunu düşünüyor ancak çocuk için dijital ortam bir yaşam biçimi. Sosyal yaşamla arasında denge kurmak için ailelerin çocukları ile planlama yapması, onları izlemesi ve dijital ortamda nasıl ve neye zaman harcadığını birlikte değerlendirmesi gerekiyor” diye konuştu.
İYİ ANNE BABA OLMANIN PÜF NOKTALARI
Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Bilge Uzun da anne ve babaların sık sık, ’Ben şu anda ne gibi davranıyorum? Anne gibi mi, baba gibi mi, yoksa çocuk gibi mi’ sorularını yöneltmesi gerektiğini belirterek, aile içinde mutlu bir yaşamın çocuğun gelişimini ciddi şekilde etkilediğini kaydetti. Uzun, “Mutlu anne baba, mutlu çocuklar yetiştirir. Bu yüzden tartışmaların çocuklar önünde yaşanmaması ve baskıcı bir tutum sergilenmemesi gerekiyor. Siz nasıl davranırsanız gözlemsel öğrenme ile çocuk ilerde bunu uygular. Herkesin içinde 3 parça vardır; çocuk, yetişkin ve ebeveyn. İletişim aynı yerden cevap vermektir. Çocukla iletişimde çocuğa çocuk gibi, yetişkine ise yetişkin gibi yaklaşılmalıdır” dedi.
Ücretsiz olarak gerçekleştirilen seminerde, eğitimi tamamlayan anne babalara Bahçeşehir Üniversitesi tarafından sertifika da verildi.