İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Süt Kuzusu” projesi üçüncü yaşına girdi. 116 bin hanedeki çocukların haftada 2 litre süt içmesini sağlayan belediye, geçen üç yıllık sürede 26 milyon litre süt dağıttı. 59 ekiple Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Çiğli, Buca, Karabağlar, Konak, Balçova, Narlıdere, Gaziemir ve Güzelbahçe ilçeleriyle Urla Zeytinalanı, Menemen Ulukent ve Koyundere ile Asarlık mahalleleri dahil olmak üzere 384 mahallede kapı kapı dolaşarak dağıtıma devam eden belediye, çok beğenilen sağlıklı ve lezzetli sütleri, Tire ilçesi ve çevre köylerindeki yaklaşık 2 bin üreticinin ortak olduğu Tire Süt Kooperatifi’nden temin ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez süt dağıtmaya başladığı “Okul Sütü” projesi, Tire ve civarındaki süt üreticilerine önemli bir katkı sağladı. 2008 yılında büyük bir kriz yaşayan üreticiler, bu projenin Tire Süt Kooperatifi ile uygulamaya başlamasıyla rahatladı. Sadece kooperatif üyelerine değil, bütün bölge üreticisine de fayda sağladı ve düşmekte olan süt fiyatlarını dengeledi. Okul Sütü projesinin başladığı günlerde sütünü bile satamayan üreticinin gelirinde, gözle görülür bir gelişme oldu. Tire’deki süt üretimi ciddi biçimde artarak, bölgede yeniden önemli bir sektör haline geldi. Tire Süt yetkilileri, proje sayesinde köyden şehre göçün de azaldığını söyledi.

Bu proje, 2012 Eylül ayında şekil değiştirerek Süt Kuzusu'na döndü. Milli Eğitim’in ilköğretim okullarına süt dağıtma kararı üzerine projesini, 0-5 yaş arası çocukların evlerine süt götürme şekline dönüştüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 40 binle başladığı dağıtım ağını her geçen gün genişleterek 116 bin haneye ulaştırdı. 2014 yılı sonuna kadar 0-5 arasındaki çocukları kapsayan proje, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri ve Eşrefpaşa Hastanesi çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarının görüşleri doğrultusunda, 2015 yılı itibariyle 1-5 yaş arasındaki çocuklar için uygulanmaya başladı. 2014 yılında dağıtılan süt miktarı, 11 milyon 740 bin litreye çıktı.