İzmir’de demokrasi nöbetine gelen vatandaşlar, sinevizyon eşliğinde İstanbul Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni can kulağıyla dinledi. İzmirliler, demokrasi nöbetlerinin çarşamba gününe kadar devam edeceği çağrısını sevinçle karşıladı.
İzmir Konak Meydanı’nda yapılan demokrasi nöbetine; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da katıldı. Binlerce vatandaşın katılım gösterdiği nöbette, İstanbul Yenikapı’da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi, sinevizyon aracılığıyla izlendi. Delican, vatandaşlara seslenerek, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmalarını bugün çok daha fazla alkışlayın. Bugün birlik ve beraberlik günü” dedi. İzmirliler, tüm konuşmaları can kulağı ile dinlerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmalarını sık sık alkışladı. Protokol, konuşmaları sahnede dinledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın demokrasi nöbetlerinin Çarşamba gününe kadar devam edeceğini söylemesi üzerine alanda sevinç yaşandı.
“Biz buraya son gün diye gelmedik”
Dilek Mercan isimli vatandaş, “23 gündür sürekli geliyorum. Bugün 24. gün. Cumhurbaşkanımız bir 23 daha dese yine gelirim, canımı seve seve veririm. Biz buraya son gün diye gelmedik” derken, İsa Yıldız ise “15 Temmuz’dan beri meydanlardayız. Reis söylesin, bir ay daha meydanlarda oluruz. Bu ülkeyi hainlere vermeyiz. Millet eğilmez, Türkiye yenilmez” dedi. Betül Hazar isimli vatandaş da “Milletimizle gurur duyuyorum. Hep birlikte tek millet, tek yürek, tek bayrak olduk. Gurur ve can kulağı ile konuşmaları dinliyoruz” diye konuştu.
“Sizin gücünüz yetmez”
MHP’li Emre Özçelik de 15 Temmuz’dan beri meydanlarda olduğunu belirterek, “Yine geleceğim. Partiler bir araya geliyor, Türkiye bir araya geliyor. Millet de bunu istiyor. Millet FETÖ’cülerin idam edilmesini istiyor” ifadelerini kullandı. Fahriye Tekin isimli vatandaş, “Türk’üz, Türkiye’yi şerefsizlere bırakmayacağız. 24 gündür nöbetteyiz, ömür boyu da nöbetteyiz. Recep Tayyip Erdoğan’a canımız feda” derken, Bilal Karasu da şunları söyledi:
“Bu vatanı yıllarca çeşitli şekillerde bölmeye çalıştılar. Bugün bunun farklı bir versiyonunu görüyoruz. Bunlar bunu yapmaktan vazgeçmeyecek. Birleşmiş, örgütlü bir halkı yenemezsiniz. Sizin gücünüz buna yetmez sizler hainsiniz.”