Hizmet sınırlarına yine giren ilçelerde altyapı çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir BelediyesiESHOT Genel Müdürlüğü, 1 Mayıs 2015'ten itibaren dokuz ilçeye daha otobüs seferleri başlatıyor. Böylece toplu taşıma yapılan alan Aydın ve Balıkesir sınırına kadar genişleyecek.

ESHOT, şehrin batı bölümünde yer alan Karaburun ve Çeşme, kuzeyindeki Bergama, Dikili ve Kınık ile güneydeki ilçeler Ödemiş, Beydağ, Kiraz ve Tire’ye 1 Mayıs’tan itibaren otobüs seferlerine başlama kararı aldı. Yolcu yoğunluğunun fazla olduğu Çeşme, Bergama, Ödemiş ve Tire’de seferler bütün güne yayılırken Beydağ, Kiraz, Kınık, Dikili ve Karaburun’da ise sabah saatlerinde ve öğleden sonra karşılıklı yapılacak. Hareket saatleri, önümüzdeki günlerden itibaren "www.eshot.gov.tr" adresinde yayımlanmaya başlayacak.

Bu ilçelerin şehir merkezine uzaklığı sebebiyle ciddi bir inceleme süreci yürüten ESHOT, söz konusu yerleşimlere İZBAN raylı sistemiyle entegrasyon sağlayacak şekilde hat planlamaları yaptı. Yetkililer, “Dokuz yeni ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde gelen toplu ulaşım taleplerini karşılamak için elimizden geleni yapacağız. Artık onlar da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu ekonomik ulaşım imkanlarından faydalanacak.” dedi.