İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Senatosu, darbe girişimine ilişkin oy birliği ile bir senato kararı aldı. Kararda, İKÇÜ Senatosu olarak kendimizi bu milli mücadelede bir nefer gibi görüyoruz ifadesine yer verildi.

Vatan hainlerinin darbe heveslerinin milletimizin sağduyusu sayesinde boşa çıktığının belirtildiği Senato Kararı metninde şu ifadelere yer verilmiştir:

"Yüce Milletimizin demokratik seçimler sonucu görev verdiği bir hükumeti üçüncü dünya ülkelerine özgü yöntemlerle alaşağı etmek isteyen kökü dışarıda ama kendileri içeride olan vatan hainlerinin darbe hevesleri aziz milletimizin sağduyusu sayesinde boşa çıkarılmıştır.

Aziz Milletimiz ileride belki de Demokrasi Günü olarak kutlanacak bir tarihi direniş göstermiş ve bizlere öncülük etmiştir.Biz İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Senatosu olarak bu mücadelede her şartta ve zamanda halkımızın yanında ve onlarla birlikte olduğumuzu bildiririz.

Farklı zamanlarda değişik yöntemlerle ayağına pranga vurulmak istenen hürriyet aşığı bu millet bu darbe girişimini de bertaraf etmiştir.

İKÇÜ Senatosu olarak milletimizle el ele demokrasiden barıştan ve hürriyetten yana olacağız.Millete değil de uzaklara güvenen ve uzaklardan aldıkları emirleri bir piyon gibi icra eden bu karanlık güçlerin her karışı şehit kanıyla sulanmış bu vatan üzerindeki kirli planlarının karşısında olacağız.

Senato olarak kendimizi bu milli mücadelede bir nefer gibi görüyoruz.

Gün demokrasi günüdür,gün demokratik kazanımlara sahip çıkma günüdür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.