Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde art arda meydana gelen depremler çevre illerde de hissedilirken, İzmirli vatandaşlar da büyük paniğe kapıldı.

Ege Denizi’nde merkez üssü Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi olan, Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Akdeniz ve Ege Bölgesi kıyı şeridi ile Marmara Bölgesi’ndeki birçok yerde hissedildi.

İzmir’de de depremi hisseden vatandaşlar büyük panik yaşadı.

"Tek korktuğum şey deprem"

Depreme, eczaneye gelen müşterilerine ilaç verirken yakalanan Hüseyin Gülbahar; “Müşteriye ilaç veriyordum. İlacı poşete koydum. Daha sonrasında teslim ettikten sonra geri dönüşümde bir baş dönmesi gibi acaba başım mı dönüyor, ayağım birden burkulacak şekilde geldi. Ondan sonrasında 3-4 adım ileri tökezledim. İster istemez insan etkileniyor, bir tedirginlik oluyor” dedi.

Depremi çay doldururken hisseden Erol Doğan da “Sabah 6’dakini de hissettim. Sandalye ayağımın altından kaydı gibi oldu sanki. Elimde tepsi vardı, çok kısa ama hissettim. Tepsi bir gitti geldi. İçerideki müşteriler de ‘Bir gürültü oldu, deprem mi oldu’ dedi. O zaman emin oldum deprem olduğundan. Sesi duydum ama çok az hissettim. Deprem biraz daha büyük olsa korkudan ölürdüm. Tek korktuğum şey deprem” diye konuştu.