İzmir’de kadın-erkek, genç-yaşlı on binlerce vatandaş, darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini geceden sabaha kadar sürdürmeye devam ediyor.
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara çıkan vatandaşın demokrasi nöbeti devam ediyor. Darbe girişimine karşı koymak için sokaklara dökülen vatandaşlar, Konak Meydanını boş bırakmıyor. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunduğu alanda, vatandaşlar sık sık darbe karşıtı söylemlerde bulundu. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş dönemlerdeki konuşmalarından hazırlanan kısa videoda ise gözyaşlarını tutamadı.
“Hastayım iğne vurularak geliyorum”
Her gün ağrıları olmasına rağmen demokrasi nöbetine geldiğini belirten Fatma Sekmen isimli vatandaş, “O kadar ağrım var ama iğnemi vurulup buraya geliyorum. Vatanım için bayrağım için kanımı, canımı veririm. O tankların önüne ben de yatarım. Onlara bu meydanı bırakmayacağız kardeşim. O cuntacılara haram zıkkım olsun bu toprak. Bir avuç toprağa muhtaç olsunlar. Ağladığımız gözyaşlarımızla boğulsunlar inşallah. Erzurumluyum annem köyde beni bekliyor ağlıyor. Bende ağlıyorum ne yapayım vatanım için bu bayrağım için canımı veririm. Bu vatan bölünmez. Tayyip Erdoğan’a söz söyletmem hele bayrağıma asla söz söyletmem. Canımı veririm kanımı veririm ama bayrağımızı asla” diye konuştu.
“Bastonum elimde geliyorum”
78 yaşında olmasına rağmen en ön sıralarda bastonuyla demokrasiye sahip çıkmaya gelen Türkan Yılmaz da, “Vatanım, milletim cumhurbaşkanım için canım feda. Bastonum elimde vatanım milletim sağ olsun. Türk milleti var olsun” dedi.
“Erdoğan’ı yedirmem”
Darbe girişimin yaşandığı gece çok korktuğunu ve eski dönemler gibi olacağını düşündüğünü belirten 14 yaşındaki Meryem Yılmaz ise, “Bu milleti bölemezler, imkansız. Böyle bir şeye girişmesinler, böyle bir şeye girişmeleri bile çok yanlış” dedi.
Elinde Türk bayrağı ile nöbetini tutan 10 yaşındaki Betül Erdemir ise, “Erdoğan’ı yedirmem, onu çok seviyorum, onu çok öpüyorum. Buraya gelmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.