İzmir’de demokrasi nöbetine katılan vatandaşların anı defterlerine yazdığı notlar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne yollanacak. 7’den 77’e her kesimden vatandaşın yazdığı defterlerd, atanamayan öğretmenlerin hislerinden çocukların barış isteğine kadar pek çok not bulunuyor.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, vatandaşların 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hislerini yazması için anı defterleri oluşturdu. Defterlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a notlar yazan vatandaşlar, 16 defteri doldurdu. Defterler, pazartesi günü posta yoluyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gönderilecek. Her yaştan vatandaşın not yazdığı defterlerde kimi Erdoğan’a sevgisini dile getiriyor, kimi FETÖ’ye lanet okuyor, kimi de savaşsız günler diliyor.
AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, “15 Temmuz gecesi yaşadığımız darbe girişiminden itibaren İzmir halkı bu meydanı doldurup vatanımıza sahip çıkıyor. Biz de il başkanlığı olarak burada toplanan halkımızın Sayın Cumhurbaşkanımıza temennilerini iletmesi için bir yöntem geliştirmek istedik. Aklımıza anı defteri uygulaması geldi. Darbe girişiminin 3. gününden beri halkımız yoğun bir şekilde dileklerini defterlere yazıyorlar. Biz de önümüzdeki pazartesi günü Allah nasip ederse defterleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne posta yoluyla yollayacağız. Şuan 16 defter oldu. Defterler hızla artmaya devam ediyor. Her yaş grubundan yazan var. İlkokulda okuyan kardeşlerimiz de, 80 yaşındaki dedelerimiz de deftere yazıyorlar. Genellikle her şartta Başkomutanımızın önderliğinde bu vatana sahip çıkacaklarını yazıyorlar. Hiçbir şeyin onları yıldıramayacaklarını Cumhurbaşkanımıza iletiyorlar” dedi.
Çocuklar “İç savaş istemiyoruz” dedi
Anı defterine yazan Cemil Terazi isimli vatandaş, FETÖ terör örgütüne lanet okuyarak, “Öğrendim ki Cumhurbaşkanımız bunları Külliye’de okuyacakmış. Anı olarak deftere yazıyorum. O bizim her şeyimiz. Allah ondan yüz bin kere razı olsun. Allah başımızdan eksik etmesin” derken, anı defterlerine yazan çocuklar da dikkat çekti. Barış dileyen Melike Nur Küpçü, “Irak, Suriye gibi olmak istemiyoruz. Ülkemizde iç savaş çıkmasını istemiyoruz. Darbenin önlenmesinden dolayı çok mutluyum. Bunları deftere yazdım” diye konuştu.
Atanamayan öğretmenler yazdı
Anı defteri uygulamasında atanamayan öğretmenler de yaşadıkları sorunları yazdı. Oğlunun 2009 yılından beri atanamadığını kaydeden Nigar Eryılmaz, “Oğlum 2009 mezunu ve atanamayan öğretmen. Onlar bütün sınavlarda çocukların haklarını yedi” ifadelerini kullandı.
Nigar Eryılmaz’ın oğlu Yalçın Eryılmaz da, “Ben atanamayan bir coğrafya öğretmeniyim. FETÖ’den dolayı bugüne kadar atanamadım, bekliyorum. Deftere, ‘Siyasi partilerin tek duruş sergilediği, milletin göğsünü siper ettiği günde siyasi partilerin bir bütün olarak sergilediği duruştan dolayı teşekkür ediyorum’ yazdım, daha da yazmaya devam edeceğim” dedi.
“Allah’ım sizi başımızdan eksik etmesin”
Demokrasi nöbetine ilk kez geldiğini, sonlanana kadar da gelmeye devam edeceğini belirten Nazife Buran da, şunları söyledi:
“Deftere ‘Bugün burada olmaktan onur ve gurur duyuyorum. İyi ki varsınız. Hep de olun. Allah’ım sizi başımızdan eksik etmesin. Siz başımızda oldukça bizim başımız yere eğilmez’ yazdım. Bugün ilk kez geliyorum ve geldiğim için çok mutluyum.”