Tüm yurtta olduğu gibi İzmirli vatandaşlar da darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sabaha kadar sürdürmeye devam ediyor.
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara çıkan vatandaşların demokrasi nöbeti dokuzuncu gününde de devam ediyor. Darbe girişimine karşı koymak için meydanlara çıkan ülke sevdalıları, İzmir’de de Konak Meydanı’nı boş bırakmıyor. Güneşin batmasıyla birlikte alanı dolduran onbinlerce İzmirli, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan demokrasi nöbetinde sık sık darbe karşıtı tezahüratlar attı.
Başbakan Binali Yıldırım’ın bir televizyon kanalına yaptığı açıklamaları da meydanda kurulan dev ekranlardan dikkatle takip eden demokrasi nöbetçilerinin açtığı “Son darbe bükücü” yazılı pankart ise dikkat çekti. Konak Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ara ara çalan mehter marşları, dombra ve Mustafa Yıldızdoğan’ın “Ölürüm Türkiyem” şarkılarıyla coşuyor. Vatandaşların demokrasi nöbeti, sabahın ilk ışıklarına dek devam edecek.