İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, su kayıp ve kaçaklarını önlemek için şebeke yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Urla ilçesinin Gülbahçe, Balıklıova ve Özbek mahalleleriyle Seferihisar’ın Düzce ve Ulamış mahallelerindeki 35–40 yıllık eski şebekeleri yenileme çalışmaları başlıyor. 3 milyon 589 bin liralık yatırım için firma ile sözleşme imzalayan İZSU, yer tesliminin ardından imalatı başlatacak. Gülbahçe, Özbek ve Balıklıova’da 54, Ulamış ve Düzce’de 22 olmak üzere toplam 76 kilometre içme suyu şebekesi döşenecek.

Özbek Mahallesi’nin Eğriliman bölgesinde daha önce içme suyu şebeke yenileme çalışması yaptıklarını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, şu bilgileri verdi:
“1970’li yıllarda döşenen, eskiyen içme suyu şebekesi nedeniyle sık sık arızaların ve su kesintilerinin yaşandığı Gülbahçe Mahallesi’nde daha önceki yıllarda 18 kilometre uzunluğunda şebeke ve 3 kilometre uzunluğunda da iletim hattı yenilemiştik. Karayolları’na ait alanlarda 17 kilometrelik bölüm kalmıştı, şdi onu yapacağız. Çalışmalarımız 14 ay sürecek.”