Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, uyuşturucuyla mücadele konusunda açıklamada bulundu.

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığının uyuşturucu ile mücadele kapsamında suçluların korkulu rüyası olduğunu belirten Albay Ercan Atasoy, bu kapsamda önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Ercan Atasoy, “2017 yılı içerisinde il genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütmüş olduğumuz faaliyetler, projeler ve çalışmalar ile başta çocuk ve gençlerimiz olmak üzere insanımızı tehdit eden uyuşturucu ve sağlığa zararlı maddelerin kullanımı ticaretinin engellenmesi noktasında önemli çalışmalarımız oldu. Suç odağı haline gelen bölge, mahalle, köy ve kırsal alanlarda alınan etkin tedbirler sonucunda, 01 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında 1 örgütlü uyuşturucu madde imal ticareti, 121 kullanmak amacıyla uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak, 5 uyuşturucu madde imal ve ticareti ve 16 yasadışı ekim olmak üzere toplam 147 olaya müdahale edilmiştir. Müdahale edilen bu olaylarda 189 şüpheli şahıs yakalanarak hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Ayrıca bu olaylarda 108 kilo 449 gram kubar esrar maddesi, 1 kilo 430 gram toz esrar maddesi, 59 gram eroin maddesi, sentetik uyuşturucular ve 14 bin 703 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Ortaya çıkartılan olay sayılarında bir önceki yıla göre yüzde 320 artış, yakalanan şüpheli sayısında yüzde 170 artış ve ele geçirilen uyuşturucu madde miktarında ise yüzde 240 artış meydana gelmiştir” dedi.

Albay Atasoy, 2018 yılında da uyuşturucu ile mücadeleye devam ettiklerini belirterek, “Jandarma personelinin özverili ve gayretli çalışmaları sonucu Adıyaman merkeze bağlı Düzce köyünde ‘Balım’ isimli uyuşturucu madde arama köpeğinin desteğiyle 3 kilogram toz esrar maddesi ele geçirilmiş ve olay ile ilgili 2 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı olarak gecemizi gündüzümüze katıp, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucudan korumak için operasyonlarımız aralıksız ve amansız olarak devam edecektir. Uyuşturucu maddeyi imal eden, ticaretini yapan şahıs ya da şahıslarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yılmadan ve yorulmadan tüm personel ile birlikte etkin mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir” açıklamasını yaptı.