Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı'na bağlı 19 trafik ekibi bayram süresince olası kazaları önlemek, sürücüleri bilinçlendirmek amacıyla şeker ve kolonya ikram etti. Jandarma ekipleri yolda karşılaştıkları düğün konvoyunu da durdurup yeni evli çifte de şeker ikram etmek istedi. Araçlarından inen genç çift jandarmanın ikramını kabul etti.

Şanlıurfa Jandarma Komutanlığına bağlı 19 trafik ekibi 4 günlük bayram süresince 15 bin 500 aracı durdurarak trafik konusunda bilinçlendiren ve çeşitli uyarılarda bulundu. Jandarma, durdurdukları araçtaki sürücü ve yolculara şeker ve kolonya ikram etti. Yol uygulama noktasına takılan düğün konvoyunu da durduran jandarma, gelin ve damada şeker ikram ederek bayramlarını kutladı.

Jandarma’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kurban Bayramı tatili süresince icra edilen trafik görevlerinin neticesinde, 15 bin 542 araç kontrol edilmiş ve bu araçların kontrolü esnasında sürücülerin emniyet kemeri kullanmalarının önemi hususunda sürücüleri bilinçlendirme ve özendirme yoluna gidilmiştir. Ayrıca sürücülere trafik güvenliği açısından araçların zamanında bakımının yaptırılmasının ne kadar önemli olduğu hususlarını kapsayan konularda kontrol sırasında eğitim verilerek bilinçlendirme çalışmaları icra edilmiştir.”