AB ile yapılan Geri Kabul Anlaşması gereği Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan feribotlarla İzmir’in Dikili Limanı’na oradan da otobüslerle Kırklareli Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’ne getirilen göçmenler yerleşti.
Türkiye ile AB arasında varılan mutabakat kapsamında Yunanistan, Ege adalarında bulunan kaçak göçmenleri 4 Nisan itibariyle iade etmeye başladı. Midilli ve Sakız adalarından feribotla gönderilen kaçaklar, ilk olarak Dikili ilçesindeki kabul merkezine getirildi, ardından da otobüslerle Kırklareli Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’ne yerleştirildi.
1 Nisan’da hizmete giren 750 kişilik Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’nde bulunan kaçaklar yüksek güvenlik önemleri altında korunuyor.
Kırklareli Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’nde bulunan Pakistan ve Afganistan uyruklu göçmenler camdan dışarı bakarak kendi dillerinde şarkılar söylüyor. Bazı kaçak göçmenlerin de çamaşırlarını yıkayıp camın dışında bulunan parmaklıklara astığı görüldü.
Bir kısım kaçak göçmenin ise 6 Nisan’da otobüslerle Kırklareli Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilmesi bekleniyor.