Adalet Sarayı önünde toplanan KADEM üyesi yaklaşık 50 kişi, CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. KADEM Kahramanmaraş İl Temsilcisi Av. Fatma Kapuçam Kaptanoğlu, yaptığı açıklamada CHP liderinin sözlerini nefret suçu olarak değerlendirdi.

Siyasetin bu tür hakaret ve nefret kıskacından kurtarılması gerektiğine değinen Kapuçam Kaptanoğlu, “Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Nisan Salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ahlak dışı ve izansız ithamlarda bulunmuştur. Kamuoyunun tepkisi çeken, kadın bakana yönelik yapılan bu utanç verici saldırı İstanbul sözleşmesiyle dur denilen kadına şiddetin ve kadın cinsiyetin sebebiyle itibarsızlaştırmanın bir tezahürüdür”dedi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerini ahlak dışı bir tutum olarak nitelendiren Kapuçam Kaptanoğlu şunları söyledi:
“Kılıçdaroğlu'nun 'tecavüz karıştı' bir konuşma yaptığı sırada bir kadın bakana atfen kullandığı hakaret dolu bu sözleri, dünyanın hiç bir yerinde herhangi bir ahlaki kıstasa sığmamaktadır. CHP grubunda takdirle alkışlanan, aklımız ve dilimizle çelişen, arkasına sığınılmaz gerekçelerle savunması yapılan bu ithamlar, cinsiyetçi ve nefret söyleminin sahiplendiğini gözler önüne sermektedir. Kılıçdaroğlu'nun bir kadın siyasetçiye yönelik sarf ettiği cinsiyetçi ve ahlaksız sözlerine karşı tepkimizi duyurmak için bu cinsiyetçi siyaset diline dur demek için toplumun bu şiddet diline artık yeter dediğini göstermek için bugün burada Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk.”