GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde, Türkiye’de ilk kez bayanlara yönelik simülatörlü forklift operatörlüğü kursuna katılan kadınlar uygulama sınavına katıldı.

GSO, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu, Gaziantep Teknopark, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), TÜBİTAK Marmara Teknokent, Kadın ve Demokrasi Derneği Gaziantep Temsilciliği (KADEM) ve Sanlab Simulatör işbirliğinde başlayan forklift eğitimlerinde 30 kadına teorik ve simülasyonlu uygulamalı eğitimler verildi.

Eğitimler Gaziantep Üniversitesi Teknopark’ta, eğitmenler Mehmet Emin Demirezen ve Mustafa Aydın tarafından teorik ve pratik olarak yapılırken, derslerde ise forklift iş makinesi iş organizasyonu, iş öncesi hazırlık, forklift motor bilgisi, forklift ile yük yükleme, kaldırma ataçman bilgileri ve iş makinesi ve iş güvenliği konularında bilgiler anlatıldı.

Teorik bilgilerin verilmesinden sonra kursiyerlere gerçeğiyle birebir aynı özellikte olan forklift simülasyonu ile pratik sürüş eğitimi gerçekleştirildi.

Kursiyerler uygulamalı sınavda forkliftleri kullanırken, kurs öğretmenleri ve gözetmenler eşliğinde engelli dubalarla bölünüp, işaretlenmiş parkurda kendilerine verilen sürede istenilen yükleri taşıdı.

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenler gözetiminde gerçekleştirilen sınavda, başarılı olan kursiyerler, meslek sahibi olarak, bundan sonra işletmelerde çalışma imkanı bulabilecek.

Kursiyerler, Perşembe günü Gaziantep Üniversitesi’nde yapılacak olan, ARGE-sanayi buluşması programında gösteri yapacaklar ve protokolün elinden sertifikalarını alacaklar.