HATAY (AA) - Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin Hatay'da, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğiyle düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun mezunlarına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Erol Bilecik Kongre Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, yaşananlardan üzüntü duyduklarını belirtti.

Dünyanın her coğrafyasında kadın olmanın zor olduğunu ifade eden Çinçin, ''Hatay'dan üç günde 4 şehit verdik. Brüksel'de bombalı saldırılar. Terör genelde sivil hedefleri vurmaya başladı. Bunu yaparken terörün asıl hedefi hayatı yaşanamaz hale getirmek, ekonomiyi durdurmak ve insanları tedirgin etmek. Anne, babalar, sürekli çocuklarına telkinde bulunuyor. Bir gerçek de var hayat evde oturarak geçmez. Bunu suratle üzerimizden atmamız, yatırımlarımızı yapmamız gerek. Hayatın, terörün istediği gibi olmadığını göstermek zorundayız. Dünya birlik içinde bunu aşacaktır, buna inanıyorum.'' diye konuştu.

Kadın iş gücünün ülkenin kalkınması için çok önemli olduğunu belirten Çinçin, nüfusun yüzde 50'sinin kadın olduğunu, onların iş piyasasına girmesi için pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi.

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak da projeyle ilgili bilgi vererek, Hatay'da 5 hafta süren eğitimle 69 kadına sertifika verdiklerini kaydetti.

Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesinin 2012 yılında başladığını dile getiren Kıvrak, bugüne kadar 15 ilde bin 500'ü aşkın kadına ücretsiz eğitim verildiğini söyledi.

Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Kıvrak, iş temposuna ara vererek eğitime katılan girişimcilerin öğrendikleriyle çevresinde fark yaratacağını kaydetti.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Işıl Keskin Şahan ile Hatay Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Meryem Işık Narin'in de konumasının ardından eğitime katılan 69 kadına sertifikaları verildi.