Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri TOBB Konya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından organize edilen İpekyolunun Kadın Yolcuları adlı panele katıldı. Panelde ipekyolu, ahilik, ticaret ve kadın konuları işlenirken, kadın ressamların sergisi dernek ve kooperatif kadınlarının el emeği ile hazırlanmış ürünlerin tanıtımı yapıldı.

Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde bulunan ülkelerdeki kadın girişimciler ile Türkiye’deki kadın girişimcileri, İpekyolu’nun önemli şehirlerinden biri olan ve Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış Konya’da buluşturan İpekyol’unun Kadın Yolcuları adlı panele icra kurulu üyelerimiz katılım göstermişlerdir. Her geçen gün ekonomide kadına daha fazla ihtiyaç duyulduğu günümüz çağında düzenlenen bu tür paneller kadınlarımızı iş hayatlarında daha aktif rol almalarına yardımcı olmaktadır.
Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu olarak ilimizde kadınlarımızın iş hayatlarında daha fazla yer almalarını sağlamak ve istihdamda kadın oranını artırmak adına bu tür organizasyonlara katılım göstermeye ve panellerde edinilen bilgi ve deneyimleri ilimiz kadınları ile paylaşmaya devam edeceğiz." denildi.