KAYSERİ (AA) - Kayseri'deki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yetkililerin daha fazla tedbir alması gerektiğini belirtti.

Furkan Yılmaz Altunöz, Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına Kayseri Gazeticiler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada, kadına ve insana şiddetin, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca katledilmesiyle bir kez daha Türkiye gündemine geldiğini aktardı.

Altunöz, kadına yönelik, şiddetin son bulması için merkezi ve yerel yönetimlerin gerekli önlemleri acilen alması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sivil toplum kuruluşları konuyla ilgili raporlar hazırlayarak, şiddetin önlenmesi için kamu kuruluşlarıyla ortak çalışma yapmalı. Adalet mekanizması gecikmeden adaleti sağlayan cezayı suçlulara vermeli. Cezalar mutlaka caydırıcı nitelikte olmalı. Cezalar kadim değerlerimiz çerçevesinde olmalı. Kamu ve özel sektörde mobbinge karşı caydırıcı yasalar çıkarılmalı."

Altunöz, kamusal alanda, hastanede, toplu ulaşım araçlarında, okullarda da kadınlara özel "pembe hayat" uygulamasına geçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

- Kardeşlik ve İyilik Platformu

Celalettin Sipahioğlu, Cumhuriyet Meydanı'da Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu adına yaptığı açıklamada, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için dini kuralların uygulanması gerektiğini savundu.

Çözümün İslam'dan geçtiğini aktaran Sipahioğlu, "Yeni acılar yeni ölümler olmasın diyorsak insanı dalaletten hidayete çıkaran Kuran'ın çağlardan beri uygulanan ve yankılanan sesine kulak vermeliyiz. İnsanlık için kurtuluş rehberi bütün ferdi ve toplumsal rahatsızlıklarının şifası Kuran'dır ve İslam'dır" diye konuştu.