Adıyaman’ın Samsat ilçesinde hayatlarında hiç uçağa binmemiş ve İstanbul’u görmemiş 12 kadın İstanbul’u gezdi.
Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğince hazırlanan ve Halk Eğitim Merkezi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının ortaklığında GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca kabul edilerek desteklenen ’Bakır Kınalı Ellerde Can Bulsun’ isimli proje kapsamında Samsatlı 12 kadın İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.
Daha önce hiç uçağa binmemiş ve İstanbul’u görmemiş 12 kadın uçakla İstanbul’a giderek 3 gün profesyonel rehberler eşliğinde tarihi ve turistik yerler ile İstanbul’da görülmeye değer yerleri gezdi. Gezi kapsamında, Çamlıca Tepesi, Panaroma 1453, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya, Gülhane, Yerebatan Sarnıcı, Kapalı Çarşı, Sultanahmet Cami ve Meydanı, Miniatürk, Eyüp Sultan, Mısır Çarşısı, Yeni Cami, Pierra Lotti, Eminönü gibi yerler ziyaret edildikten sonra tekne ile boğaz turu yapıldı.
Kadınlar, gezi sonrasında memnuniyetlerini dile getirmek ve teşekkür etmek amacıyla Samsat Kaymakamı Kürşad Atak’ı makamında ziyaret edip gezi ile ilgili düşüncelerini ifade ederek bu tür projelerin arttırılmasını istedi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, bayanların mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini belirterek bu tür çalışmaların devam ettirilmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi.
Kaymakam Atak, "Samsat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptığımız proje ile GAP İdaresi Başkanlığına başvurmuştuk. Bakırcılık projemiz kabul edilmişti. Bu projemiz kapsamında da bayanlarımız bakır işlemeyi öğrendiler ve bu proje kapsamında da ekonomilerine katkı sağlamaya başladılar. Yine bu projemiz içerisinde bir gezimiz vardı. Bayanlara yönelik İstanbul gezisi idi. Bu geziyi gerçekleştirdik. 15 bakırcılık kursunda görev alan bayan İstanbul’a gitti. Bayanların bir çoğu hiç hayatlarında uçağa binmemiş, İstanbul’u hiç görmemiş, hatta Samsat’ın dışına çıkmamış bayanlardı. Bunların mutluluğu ile bizde çok mutlu olduk" şeklinde konuştu.