Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Tuzla Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan Karma Sergi, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Tuzla Halk Eğitim Merkezlerinde görevli kadınlarca hazırlanan Karma Serginin açılışı Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve eşi Fatma Yazıcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezinde yapılan açılışın ardından sergiyi gezen Başkan Yazıcı ve eşi Fatma Yazıcı, eserler hakkında bilgi aldı.
“YEREL BELEDİYECİLİKTE ÇAĞIN ÇOK ÖTESİNE GEÇTİK”
Yerel belediyecilikte artık çağın çok ötesine geçildiğini belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, şöyle konuştu:
“Yerel belediye çalışmaları açısından artık rutin belediyeciliğin çok ötesine geçildiği çağdayız. Şehirlerin yarıştığı dünyada İstanbul gerçekten hem teknolojiyle hem de sosyal kültürel mekanlarıyla beraber bu yarışta ciddi derecede ön planda. Hatta Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığını alacak kadar ön planda. Bu yarışta İstanbul’un bir parçası olan Tuzla’da sosyal ve kültürel belediyeciliği; bunun yanında genç bakışı, kadınca bakışı ve aslında her pencereden topluma bakışı becerebilmenin onur ve gururunu yaşıyoruz."
"GÖNÜLLÜLÜK ESASININ OLDUĞU İŞLERDE, BÜYÜK BAŞARI ELDE EDİLİYOR"
Kadınların toplumun her alanında olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Şadi Yazıcı, şunları söyledi: "Kent Konseyi Kadın Meclisinin yapmış olduğu çalışmalar bize gurur veriyor, teşekkür ediyorum bunun için. Katılan herkese yürekten teşekkür ediyorum, Tuzla halkı adına. Artık her yerde bunu vurguluyorum, hiçbir iş artık sadece kamu otoritesiyle halledilemez, bunu hep birlikte halletmemiz lazım. Ancak ve ancak kamu otoritesiyle sivil inisiyatifin bir araya geldiği gönüllülük ruhunun ve gönüllülük esasının ön plana çıktığı işlerde büyük başarılar elde ediliyor. Biz de her işimizde gönüllülük ruhunu ortaya koymaya çalışıyoruz. Kadınlarımızın, özellikle de Tuzla’da bu konudaki hem sivil toplum kuruluşlarıyla hem de belediye ve kamu ortak işbirliği çalışmaları gayreti bize mutluluk veriyor.”
“BÜTÜN ALANLAR VE PLATFORMLARDA KADINLARIN ARKASINDAYIZ”
Böyle bir çalışmadan dolayı sevinç duyduğunu dile getiren Dr. Fatma Yazıcı ise, “Her zaman arkanızda olmaya gayret göstereceğiz gücümüz yettiği nispetince. Bütün alanlarda, bütün platformlarda kadınlarımızın arkasındayız. Anneler gününüzü şimdiden kutluyorum. Güzel günlerde görüşmek dileğiyle, teşekkür ediyorum” dedi.