Edirne Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Edirne Sofrası’nda 10 bin vatandaş buluştu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kadir Gecesi’nde bütün insanlığa karşı yapılan terör saldırılarının son bulmasını istediklerini söyledi.
Edirne Belediyesi’nin her Ramazan Ayı Kadir Gecesi’nde gerçekleştirdiği ‘Edirne Sofrası’ trafiğe kapalı ve en işlek caddesi olan Saraçlar olmak üzere kentin 4 farklı noktasında kuruldu. ‘Edirne Sofrası’nda, il dışından gelen ve Edirne’de ikamet eden yaklaşık 10 bin vatandaş, Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncü kez yeniden misafir edilerek, iftarlarını hep birlikte yaptı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu akşam bin aydan hayırlı bir gece. Kutsal kitabımız Kur-an’ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece. Öncelikle Kadir Gecesi’nde bütün insanlığa barış ve huzur diliyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun terörün, insanlığa karşı işlenen suçların son bulmasını diliyorum. Edirne Belediyesi olarak ‘Edirne Sofrası’nın 3’üncüsünü yapıyoruz. Kadir Gecesi vesilesi ile Edirne’ye gelen tüm yurttaşlarımıza ve Edirnelileri, Edirne Sofrası’nda buluşturuyoruz. Bu yıl yine yaklaşık on bine yakın misafirimiz var. Allah tutulan oruçları, niyetleri kabul etsin. Önümüzde Ramazan Bayramı var ve Ramazan Bayramı’nın bütün insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Akşam ezanının okunmasının ardından binlerce vatandan aynı anda orucunu açtı ve şükür duasının ardından vatandaşlar, Teravih Namazı için başta Selimiye Camii olmak üzere kentte bulunan tarihi camilerin yolunu tuttu.