OSMANİYE (AA) - Kadirli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Etkinlik, Andırın Caddesi’nde, temsili Kuvay-i Milliye ekibinin protokol tarafından karşılanarak, çiçek verilmesiyle başladı. Kortej yürüyüşünün ardından kutlamalara şehir stadyumunda devam edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Muhittin Pamuk, Garnizon Komutanı Yarbay Alaaddin Eşsiz ve Belediye Başkanı Ömer Tarhan, etkinliğe katılanların bayramını kutladı.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan, günü anlam ve önemini belirten konuşmasında, Çukurova’nın hürriyet ve istiklal güneşinin 7 Mart'ta Kadirli’den doğduğunu söyledi.

Tarhan, 7 Mart 1920 tarihinin Fransızlar için Çukurova’da sonun başlangıcı olduğunu ifade ederek, ''7 Mart, hür ve bağımsız yaşamaya ant içtiğimiz bir gündür. Çalışmak ve başarmak zorundayız. Bugün bizim en mutlu günümüz. Gururluyuz, mutluyuz. Sosyal kültürel ve kentsel yönden gelişen bir şehirde huzur ve mutluluk içinde yaşamak arzusundayız. Her yönden Kadirlimizi yaşanabilir bir şehir haline getirebilirsek, Kurtuluş bayramlarının o zaman bir anlamı olacaktır'' diye konuştu.

Halk oyunları gösterileri, şiirlerin okunması ve Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseriyle devam eden törenlerde, ilçe genelinde düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve satranç yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Kutlamalara, Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.