İzmir Adliyesine düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin’in eşi ve çocukları adliyeye geldi. Yargıda Birlik Derneği Başkanı Cumali Karakütük ve beraberindeki heyet, Fethi Sekin’in şehit düştüğü yere karanfil bırakıp dua ederken adliyeye gelen kahraman şehit polis Fethi Sekin’in ailesini de karşıladı.

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Cumali Karakütük, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ve Daire Başkanlarından oluşan heyet, İzmir Adliyesinde patlama noktasına karanfil bıraktı. Heyet daha sonra polis memuru Fethi Sekin’in şehit düştüğü noktaya gelip buraya da karanfil bıraktıktan sonra Kur-an’ı Kerim okundu. Burada konuşan Cumali Karakütük, ’’İzmir Adliyesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Türk milletinin başı sağ olsun. Bu acı olayı bize yaşayanların elbette sonu hayırlı olamadı ve olmayacaktır. Türk milleti her zaman hainlerle baş etmesini bilmiştir. Bir takım üzüntüler yaşatılsa da bununla baş edecek gücümüz de vardır, irademiz de vardır. Milletimizin dizini kimse yere getirmeyecektir, boynunu edemeyecektir’’ dedi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ise ’’Hiçbir saldırı, bizleri adalet yolundan, hak yolundan, hukuk yolundan, vatana hizmet yolundan alıkoymayacaktır. Teröristler kendi kanlarında boğulacaktır’’ diye konuştu.

Kahraman polisin eşi ve çocuğu adliyede

Daha sonra heyet Adliye Sosyal Tesisler’de şehit polis memuru Fethi Sekin ve şehit mübaşir Musa Can için lokma dağıtımına geçti. Bu sırada, şehit polis memuru Fethi Sekin’in eşi Rabia Sekin ve çocuğu Burak Tolunay Sekin geldi. Heyet aileyi karşıladı. Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, şehidin eşi Rabia Sekin’e, ’’Fethi Sekin bir kahramandı. Eşin Fethi Sekin sizin de kahramanınız, tüm Türkiye’nin de kahramanı. Allah mekanını cennet eylesin. Sizler şehidimizin bizlere emanetisiniz’’ ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra, şehidin eşi ve çocuğunu adliyede ağırladı.