Adana’da, kullandığı otobüste baygınlık geçiren yolcusunu, güzergah dışına çıkarak bir hastanenin acil servisine götüren şoför Muhittin Pekmez, hiç tereddüt etmediğini bildirdi.
114 numaralı hatta M1 Tepe AVM ile Optimum AVM arasında sefer yapan belediye otobüsü önceki gün saat 09.26 sıralarında Baraj Yolu’nda seyir halindeyken, ayakta seyahat eden erkek yolculardan biri aniden baygınlık geçirip, yere yığılmıştı.
10 yıldır otobüs şoförlüğü yapan 45 yaşındaki Muhittin Pekmez, baygın hastayı güzergahını uzatarak 300 metre mesafe uzaklıktaki Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne yetiştirmişti. Büyükşehir Belediyesi yönetiminin toplu taşımada bu tip acil konulara hassasiyet gösterdiğini belirten Muhittin Pekmez, bu nedenle hiç tereddüt etmeden güzergahını uzatarak hasta yolcusunu hastaneye yetiştirdiğini kaydetti.
Başkanımız teşvik ediyor
Yaptığı davranışın insani görev olduğunu vurgulayan Muhittin Pekmez, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Seyir halindeyken hasta düştü ve diğer yolcuların önerisiyle en yakın hastaneye gittik. Diğer durakları es geçerek güzergahı terk edip yetkilileri aradım. Gereken bilgiyi verdim. Hastayı acile yetiştirdikten sonra 10 dakika gecikmeyle güzergahıma geri döndüm. Başkanımız Hüseyin Sözlü ve daire başkanlarımız bu konularda çok hassas ve duyarlı. Acil durumlarda mutlaka götürmelisiniz diyerek yönlendiriyorlar. Zaman zaman seminerler, eğitimler yapılıyor ve burada aktarılıyor acil durumlarda yapmamız gerekenler. Daha önce de başıma gelmişti. Fenalaşan bir lise öğrencisini ambulansa yetiştirmiştim.”
Yaşlılara, engellilere de duyarlı hizmet verdiklerini anlatan otobüs şoförü Muhittin Pekmez, hastaneye yetiştirdiği hastanın taburcu olduktan sonra kendisini aramadığından yakındı.