Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri il genelinde Huzur 46-1 uygulaması ve Covid 19 denetimi yaptı. Dün gece 700 polis ve 100 ekiple 21.00’da başlayan uygulama ve denetim 23.00’da sona erdi.

EŞ ZAMANLI UYGULAMA İL GENELİNDE GERÇEKLEŞTİ

Kahramanmaraş’ın önemli kavşak ve caddelerinde eş zamanlı uygulama ve denetim yapan polis ekipleri ayrıca park, bahçe, meydan, sokak, umuma açık alanlar, metruk binalar, çevre yollarında da kontrol noktaları oluşturarak denetimlerini sürdürdü.

Genel Asayiş çerçevesinde yapılan ve Covid 19 denetimlerinin de yapıldığı uygulama dronelerin de desteğiyle havadan da takip edildi. 3 bin 631 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığı eş zamanlı uygulamada hırsızlık, yaralama gibi suçlardan aranan 10 kişi yakalandı. Covid-19 nedeniyle yapılan çalışmalarda ise 16 kişiye maske takma kuralına uymamaktan 21 bin 785 TL ve 2 kişiye gürültü yapmaktan Kabahatler Kanununa istinaden 374 TL idari para cezası uygulandı.

277 umuma açık yer, 67 park bahçe, 58 mesire alanı ve yürüyüş alanı ve 78 metruk bina kontrol eden polis, trafik yönünden yapılan denetimlerde de 981 aracı durdurdu, 40'ına çeşitli kural ihlallerinden toplam 55 bin 663 TL cezai işlem uyguladı. Çalıntı olduğu şüphesiyle 2 motosiklet trafikten men edildi. Sürücü belgisizlikten 15, alkollü araç kullanmaktan 12, modifiye araçtan 7, abartılı egzozdan 5, yüksek sesle müzik dinlemekten 2, diğer maddelerden 82 adet işlem yapılırken, 9 araç ise trafikten men edildi.

SUÇ VE SUÇLA MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Uygulama yapan ekipleri denetleyen hem de vatandaşlara Covid 19 uyarısında bulunan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, denetime takılan vatandaşlarla da sohbet etti, Covid 19’a karşı alının tedbirlere uyulması konusunda bilgiler verdi. Kentin huzur ve Covid 19 salgınına karşı gerçekleştirilen bu tür denetimlerin devam edeceğini dile getiren Emniyet Müdürü Cebeloğlu; “Amacımız mevcut Huzur ve güven ortamının en üst seviyede devamını sağlamak. Bu noktada suç ve suç işleme niyetinde olan şahısları caydırmak ve suça karışanları varsa da onları yakalamak. Hep ifade ettik geldiğimiz günden itibaren Kahramanmaraş ve hemşerilerimizi rahatsız edecek bütün unsurların üstüne şiddetle gideceğiz. Herkes kurallara uyacak ve bu kurallar çerçevesinde hukuk kuralları çerçevesinde toplumsal bilinçle hareket edecek bir başkasını rahatsız etmeyecek. Bu noktada suç ve suçla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek bunu önemle belirtmek istiyorum." Diye konuştu

KURALLARA UYAN VATANDAŞLARIMIZ BİZİ MUTLU EDİYOR

Uygulama kapsamında il genelindeki park ve bahçeler, boş alanlar ve metruk binaların tamamının kontrol edildiğini de vurgulayan Emniyet Müdürü Cebeloğlu şöyle konuştu; “Biliyorsunuz bu tür ortamlar suça yatkın kişilerin sık sık kullandığı yerler. Dolayısıyla bu doğrultuda hazırlanmış Park Mobil ekiplerimiz bu alanları gün içerisinde de sık sık denetliyor. Pandemiyle ilgili biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Bakanlığımızın talimatlarıyla sürekli uygulama ve denetimlerimiz devam ediyor. Bu noktada vatandaşlarımızın memnuniyetle görüyoruz ki, büyük oranda uyuluyor. Ancak özellikle mahalle bazlı noktalarda bazen sıkıntılarla veya özellikle maske kullanılmadığını görüyoruz. Bu noktada mahalle bazlı rehberlik edici uyarıcı çalışmalarımıza da başladık. Mahalle bazlı ekiplerimiz belli saatlerde ring halinde dolaşırken birebir ikaz etme, uyarma veya megafonla anons etme şeklinde vatandaşlarımızı uyarıyoruz.”

Kurallara vatandaşların büyük bir kısmının uyduğunu ama Kahramanmaraşlı hemşerilerinden özellikle sevdiklerinin ve toplumun genel sağlığı için biraz daha dikkat isteyen Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, özellikle maske ve sosyal mesafeye dikkat edilmesini istedi. Kurallara uyulması halinde ise sürecin ciddi kayıplar vermeden atlatacağına inancının tam olduğunu da belirtti.

HABER FOTOĞRAFLARI