HARDANİ KAHRAMANMARAŞ’TA YAKALANDI

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na saldırı planladığı iddiasıyla aranan IŞİD üyesi Al Hardani de geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta gözaltına alınmıştı. Kahramanmaraş’ın geçiş güzergahı olması ve İstanbul'da bombalı saldırının yaşanması nedeniyle emniyet, olası terör saldırılarına karşı güvenlik seviyesini ‘en yüksek’ duruma getirdi.

10 VATANDAŞIMIZ YAŞAMINI YİTİRDİ

Sabah saatlerinde İstanbul Sultanahmet meydanında gerçekleşen patlamanın ise bombalı saldırı olduğu ortaya çıktı. İstanbul Valiliği bombalı saldırıda 10 kişinin öldüğünü ve 15 kişinin de yaralandığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Fatih İlçesi'nde saat 10.15 sularında bir patlama meydana gelmiş olup patlama neticesinde ilk belirlemelere göre 10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir." denildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen 10'u aşkın kişinin öldüğü patlamaya ilişkin ise yayın yasağı getirildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yayın yasağına ilişkin imzaladığı belge, Radyo Televizyon Üst Kurulu’na gönderildi. Patlamanın hemen ardından yayın yasağı kararı alınması tepki çekti.