Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Ünal, "Sadece bize Kur'an yeter" düşüncesinin sakat bir düşünce olduğunu söyledi.
Ünal, İl Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası kapsamında Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet - Gelin Birlik Olalım" konulu programda yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in Kur'an-ı Kerim'e verdiği önemden bahsetti.

Kur'an-ı Kerim'de bazı konuların açıklanmaya ihtiyacı olduğunu ve bunu da Hz. Peygamberden öğrenildiğini aktaran Ünal, şöyle konuştu:

"Sadece bize Kur'an yeter düşüncesi sakat bir düşüncedir. Evet Kur'an bizim temel kitabımızdır ama Peygamberimizin öğretileri, onun öğrettiği bizim için en temel ilkedir. Kur'an bize onu söylüyor. Elbette Peygamberin hayatında Kur'an temel ilke olmuştur. Temel davranışlarıyla alakalı onu yönlendiren ilkeleri Kur'an'dan almıştır ama Peygamber Kur'an dışında da vahiy almıştır. Kur'an dışında da peygamber, ibadetlerin detaylarıyla bu noktada dinin değerleriyle alakalı bütün ne kadar detay varsa onları Cebrail kendisine almış getirmiş. Ona göre peygamberde ashabına ve ümmetine bunu tebliğ etmiştir. Sünneti bu mahiyette öğrenmemiz, yıllık bu manada kendimizi gözden geçirmemiz lazım gelir." 

Kutlu Doğum Haftasının bazen abartılı kutlandığını fakat Hazreti Muhammed'i anlamak, sünnetini idrak etmek açısından elbetteki kutlu doğumların insanlar için büyük bir fırsat olduğuna dikkati çeken Ünal, "Yıllar öncesinden mülki amirleri, valileri ön saflarda göremiyorduk. Ama şimdi insanların gönlü gururu okşanmakta. Rabbim kendilerinden razı olsun." dedi.

İl Müftüsü Muhammet Gevher ise Kutlu Doğum Haftasının bütün İslam coğrafyası ve insanlık için hayırlara ve kurtuluşa vesile olmasını Allah'tan niyaz ettiğini belirtti.

Kutlu Doğum Haftasında ana temanın "tevhid ve vahdet" ile birlikte yaşama ahlakı ve şuuru olduğunu vurgulayan Gevher, "Asrı saadetten uzaklaştıkça, bütün modern imkanlar ayağımıza serildikçe, insan nedense istediği anlamdaki huzur ve mutluluğa maalesef ulaşamıyor. Kur'an'a baktığımız zaman, Sevgili Peygamberimizin öğretisine baktığımız zaman, çok açık seçik net bir şekilde, onu ya iyi algılayamadığımız veya algıladığımız halde yanlış anlamamız ana hedef burada gözüküyor. Ümit ediyoruz ki Kur'an-ı iyi anlarız."

Konuşmaların ardından, Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapsamında okullarda yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.