Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü gün boyu düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle üniversitemizde görev yapan kadın personeli ziyaret ederek karanfil hediye etti. Üniversitenin farklı alanlarında çalışan kadın personeller ile tek tek sohbet eden Rektör Can, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlandı.

Kadınlar günü kapsamında ayrıca Eğitim Fakültesinde eğitim gören bayan öğrencilerin kullanımı için hazırlanan Bayan Bakım Odası’nın açılışını Rektör Can, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, Kadın Çalışmaları Uygulama ve araştırma Merkezi (KSÜKAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yekta Gezginç ve üniversitemizde görevli kadın personel birlikte yaptılar. Bayan Bakım Odası kişisel bakım alanı ve aynı zamanda anne olan lisans ve lisansüstü öğrencileri için bebek bakım bölümünden oluşuyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde KSÜ Rektörlüğünün destekleri, KSÜKAM, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle Cahit Zarifoğlunda da bir dizi etkinlik içeren Kadınlar Günü Özel Programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Can, dinimizin ve kültürümüzün insana ve özellikle kadına verdiği öneme dikkat çekti. “Kadınlar her alanda güzelliğin, naifliğin ve nezaketin sembolüdür.” diyen Rektör Can, kadının özellikle anne olma vasfıyla toplumların şekillenmesi inşası ve ihyasında çok önemli bir role sahip olduğunun altını çizdi.

Kadının hayatın her alanında eşit bir biçimde yer almasının toplumun gelişimi ve kalkınmasında önemli bir etkiye sahip olduğuna vurgu yapan Rektör Can, “Hepimizi annelerimiz yetiştirdi. Hepimiz kişiliğimizin temelini oluşturan ilk eğitimi annelerimizden aldık, bizi annelerimiz eğitti. İnsan ancak eğitimle insan olur.” dedi. Rektör Can konuşmasını kadına şiddetin son bulması temennisiyle tamamladı.

KSÜKAM Müdürü Gezginç de kısa bir selamlama konuşması yaparak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemine ilişkin bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Alper Şakalar tarafından kadın bestekârlardan seçkilerin yer aldığı bir konser gerçekleştirildi.

Konser programının ardından “Kültür ve Eğitim Bağlamında Kadın” konulu panel oturumu düzenlendi. Panelde ilk sözü alan Eğitim Fakültesi Dekanı Yıldırım “EĞİTİMDE Kadı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra ise İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamza Karaoğlan “Türklerde Kadın” başlıklı sunumunu yaptı.

Panel oturumunu ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Ayça Çetiner Önal tarafından hazırlanan ‘Eşitlik’ temalı dans gösterisi katılımcıların beğenisine sunuldu.

Rektör Can tarafından programa katkı sunan isimlere teşekkür belgeleri takdim edilirken, program Kadınlar Günü Özel Resepsiyonu ile son buldu. Bir araya gelerek sohbet etme imkânı bulan davetliler, Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Günsu Yılma Şakalar koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, Sunay İçten, Mehmet Karaca ve Hikmet Yılmaz tarafından icra edilen ezgilerle müziğe doydu.