Amik ovasına can ve bereket vermesi planlanan Tahtaköprü Ana Kanal İnşaat'ının ihalesinin 2 Aralık'ta yapıldığını ve ilk kazmanın hemen vurulacağını söyleyen Yayman, "Geçen yıl dünyada ve ülkemizde çok büyük kuraklık yaşandı. Birçok ilde çiftçi buğday dahi ekemedi. Ancak çok şükür Amik ovasında ikinci ürün ekildi. Çok büyük sorunlar yaşanmadı. Verimden ve sudan dolayı çiftçilerimizi mağdur etmedik. Daima üreten ve çalışan çiftçilerimizin yanındayız. Daha çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. İnşallah Amik ovasındaki sulama işini tamamen çözeceğiz" dedi.

"ÇOK ŞÜKÜR VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK"

Seçim döneminde söz verdiklerini ve bu sözü tutmanın mutluluğu ile gururunu yaşadıklarını söyleyen Hüseyin Yayman, "Daima söylüyoruz 'Bölgemizde su petrolden daha değerlidir' gelecekte petrol savaşları değil su savaşları olacaktır. Su, bölgemize hayat vermektedir. İşte şimdi de Tahtaköprü barajından suyu ovaya getirecek 35 km uzunluğunda dev bir kanal yapacağız inşallah. Tahtaköprü Ana kanalıyla beraber artık yer altı sulamasına ve damlama sulamasına aynı anda geçeceğiz. Çalışmalar son hızla devam ediyor" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ"

 TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Yayman, "Yazın ortasında Kahramanmaraş Menzelet barajından 30 milyon³ aşan bir miktarda su getirildi. Kurak seneye rağmen Amik ovasındaki çiftçinin yüzü güldü. Sulama projelerinde Hatay'ımıza büyük önem veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye, DSİ Genel Müdürümüze, Bölge Müdürümüze ve sulama konusunu en başından beri ısrarla takip eden değerli çiftçilerimize teşekkür ederiz. Hep söylediğimiz gibi yaparsa Ak Parti yapar. Yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar" dedi.