KAHRAMANMARAŞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Kahramanmaraş merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 51 kişiden 29'u adliyeye sevk edildi.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Kahramanmaraş, Adıyaman, Konya, Şanlıurfa, Malatya, Ordu, Iğdır, Ankara, Mardin, Şırnak, Muğla, Kars, Antalya, Kayseri, Kütahya, İstanbul, Erzincan ve Bingöl'de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan zanlılardan 29'unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Örgüt faaliyetleri çerçevesinde askeri okullara öğrenci yerleştiren, askeri okul sorularını veren, aralarında örgüt imamı, subay ve astsubayların da bulunduğu 29 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

- "Cami garip bir yapı"

Bazı örgüt üyelerinin ifadelerinde, örgüt kataloğundan evlilik yaptırdıklarını, askeri sınavları kazanan kişilere yeni telefon ve hat alınmasını istediklerini itiraf ettiği belirtildi.

Örgütten ayrılmak isteyenlerin de tehdit edildiği, göreve başlayanların da ilk maaşının "himmet" olarak alındığını belirten itirafçının, "Askeri okullarda örgüt evine gitmeyenlere komutanlar tarafından eziyet yapılması, gözle namaz kılma metotları, sol görüşlü yazarların isimleri ve kitaplarının okutulması ile mülakatta hangi soruların sorulacağı ve mülakatta 'cami hakkında ne düşünüyorsunuz' sorusuna 'garip bir yapı' cevabının verilmesinin istenildiği" bilgisini verdiği öğrenildi.