Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünü tanıtmak ve takipçilerini bilgilendirmek için Kahramanmaraş’a gelen sosyal medya fenomenleri, çektikleri video ve fotoğraflarla Kahramanmaraş’ı anlattı. Mutfak Müzesi’nde Kahramanmaraş kahvaltısı deneyimleyen sosyal medya fenomenleri, şehre hayran kaldıklarını belirtti.

Sosyal medya üzerinden şehirleri ve mutfak kültürlerini tanıtan Sosyal Medya Fenomenleri Kahramanmaraş’ta buluştu. Maraş’tan Lezzetler sosyal medya platformu, Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen geziye Türkiye’nin tanınmış sosyal medya fenomenleri katıldı.
Suat Durmuş, Ali Miraç Aşık, Ayhan Mortepe ve Murat Atay gibi ünlü sosyal medya fenomenlerinin katıldığı gastronomi turunda Kahramanmaraş’ın lezzetleri Türkiye’ye tanıtıldı.
Üç gün süren gastronomi turunda misafirler Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi’nde kahvaltı programında buluştu. Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Yemliha Özşahan’ın da katıldığı kahvaltı ve ziyaret organizasyonunda Kahramanmaraş’ın sosyal medya turizminden alması gereken pay dile getirildi.
Özşahan, Belediye Başkanı Necati Okay’ın talimatları doğrultusunda bu gibi etkinlikleri desteklediklerini dile getirdi. Kahramanmaraş’ın turizm noktasında önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Özşahan, bu gelişimde Dulkadiroğlu Belediyesi’nin payının büyük olduğunu aktardı.
Başkan Özşahan, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi: “Öncelikle Kahramanmaraş’ımızı ve Dulkadiroğlu’muzu ziyaret eden bu çok değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Onların şehrimiz ve ilçemizin tanıtımı noktasında yaptıkları katkı çok önemlidir. Bu noktada bizler de sayın belediye Başkanımız Necati Okay’ın talimatıyla gereken her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Ben sosyal medya üzerinden yapılmak istenen bu tanıtım faaliyetinin çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Bu noktada emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum.”
Başkan Özşahan’ın değerlendirmesinin ardından Maraş’tan Lezzetler sosyal medya gurubu adına da Ökkeş Çimen, sosyal medyanın gücüne dikkat çeken bir konuşma yaptı.
Çimen, şehir tanıtımlarında sosyal medyanın önemine değindi. Özellikle gastronomi konusunda ön plana çıkan şehirlerin ortasında olduğumuzu vurgulayan Çimen, bu pastadan pay alabilmek adına sosyal medyayı iyi kullanmanın önemine değindi.
Çimen, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Maraş’tan Lezzetler olarak bu gibi turlar düzenliyoruz ve bu turlar neticesinde şehrimizi Türkiye’ye duyuruyoruz. Günümüzde sosyal medya bu anlamda çok büyük önem arz etmektedir. Bizler de bu platformu kullanıyoruz ve tamamen gönüllük esasıyla bu işleri yapıyoruz. Tabi burada bizleri destekleyen değerli firmalarımız ve Dulkadiroğlu belediyemize de ayrıca teşekkür ediyoruz. Onlarda bu şehrin gastronomi turizminde önemli bir yere gelmesi adına büyük bir çaba harcıyorlar.”
Maraş’tan Lezzetler sosyal medya platformu yöneticisi Fatih Solak’ta Kahramanmaraş’ı ziyaret eden sosyal medya fenomenlerine teşekkür etti. Şehrin tanıtımı noktasında bu gibi faaliyetlerin önemli olduğunu vurgulayan Solak, Dulkadiroğlu Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür etti.