Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyonda İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Ruh Sağlığı Merkezi faaliyetleri kapsamında 30 Mart Dünya Bipolar Günü dolayısıyla bahar etkinlikleri düzenlendi.

Uluslararası işbirliği ile Dünya Bipolar Günü’nün amacı hastalık konusunda toplumsal duyarlılığı, bilgiyi ve eğitimi artıracak faaliyetler aracılığı ile tüm dünyada farkındalık yaratmak ve toplumsal damgalamayı ortadan kaldırmaya yardımcı olmak amacıyla Menzelet Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen programda vatandaşlar hoşça vakit geçirdiler..

Dünya Bipolar Günü etkinlikleri ile ruh sağlığı alanında faaliyet gösteren mesleki ve sivil örgütler olarak ilk kez geniş bir katılımla bir araya gelerek, bipolar bozukluğu olan kişi ve ailelerine destek olmak, toplumsal farkındalığı artırmak ve damgalamanın azaltılmasına katkıda bulunmak için faaliyetler düzenlemektedir.

Vatandaşların şehir merkezinden alınarak Menzelet Mesire Alanında; doğa yürüyüşü, müzik, sohbet ve yemek ikramları ile güzel vakit geçirmelerine destek verildi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar destekleri için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek kendileri için farklı bir gün olduğunu dile getirdiler.