Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu Belediyeleri, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün katkılarıyla, Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği tarafından Kahramanmaraş’ta ilk defa Balık Festivali düzenlendi.

Festivale Vali Ömer Faruk COŞKUN, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet ÖZDEMİR ve İmran KILIÇ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ali ÇAM, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir OKATAN, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİÇEK, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OKAY, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman OKUMUŞ, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa BOZKURT, Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim SARI, ilgili kamu kurum ve kuruluş amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kahramanmaraş’ta ilk kez düzenlenen, çeşitli gösterilerin ve ikramların yer aldığı festivalde, şehrin plakasına ithafen 46 metre uzunluğunda balık mangalı yakılarak vatandaşlara Balık-Ekmek ikramında bulunuldu. Ayrıca festivale katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara plaket takdim edildi.

Düzenlenen festivalle, tatlı su balıkçılığı üretimi noktasında Ülkemizde önemli bir yere sahip olan İlimizde Balık üretiminin ve ticari potansiyelin arttırılması hedeflenmiştir.