Türkiye’de dolmuşların otobüse dönüşümü en sorunsuz yapan Kahramanmaraş, Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak ta en etkin ve birincilik ile çalışan belediye oldu. 2017 yılında Toplu Taşımada Ekonomiklik ödülü, 2018 yılında Toplu Taşımada Hizmet Kalitesi ödülü ve 2019 yılında ise Online ve interaktif Trafik Yönetimi ödülünü alan Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, otobüslerde artık telefon ile ücret ödeme, SMS ile ücret ödeme ve kredi kartı ile ücret ödeme dönemini başlattı. Başkan Güngör ile farklı bir ivme kazanan Büyükşehir Belediyesi her birimi ile de ayrı proje üretmeye devam ediyor.

ÖNEMLİ BİR SİSTEM

Muhabirimizin E-kent firmasından aldığı bilgilere göre Türkiye’de ilk kez Kahramanmaraş’ta uygulanacak sistem ile günlük yaklaşık olarak 150 bin hareketli nüfusun kullanacağı bir sistem geliştirildi. Örneğin, otobüse binen bir kişinin bakiyesi bittiği zaman telefonunun NFC özelliği ile biniş sağlama imkanı olabilecek. Vatandaş bunu istemez ise bir diğer yenilikte kredi kartında olacak. Kredi kartını cihaza okutan vatandaş, biniş ücretini yine ödemiş olacak. Vatandaş bunu istemez ise SMS ile kendi kartına dolum sağlayıp ücretini tekrar ödeme imkanı bulabilecek.

UZUN ZAMANDIR ÜSTÜNDE ÇALIŞILIYORDU SONA GELİNDİ

Türkiye’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi dahil tüm belediyeleri sollayarak 3 yıl birinci olan Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, bu sistem ile Türkiye’de 3 yeniliği aynı anda hizmete sunan tek belediye olma özelliğini elinde bulundurmuş olacak. Kısa bir süre sonra hizmete geçecek olan sistem ile Kahramanmaraşlı vatandaşlar, hem kolay ulaşım hem de da sorunsuz ulaşım parolası ile evlerine gitmiş olacak.

ALT YAPI HAZIRLANDI SON TESTLER YAPILIYOR

Kredi kartları, telefon ile ödeme ve SMS ile biniş sisteminin son hazırlıklarının yapıldığı önümüzdeki günlerde hizmete geçeceği öğrenildi. Önemli bir yenilik olarak adlandırılan sistem ile vatandaş kartında bakiye kalmadığı zaman kart dolum merkezleri aramayacak.

Haber: Mustafa Kılınç