Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ndeki sergiye katılan Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic, burada yaptığı konuşmada, serginin Türkiye ile Hırvatistan arasındaki dostluk ilişkileri bakımından önemli bir çalışma olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise bu tür programların Hırvatistan ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerini daha da ileriye götüreceğine ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç da Dulkadiroğlu Belediyesi'nin yapmış olduğu bu projeden dolayı tebrik ettiğini ve bu sergi Hırvatistan'la Türkiye arasında bir bağ oluşturacağını düşüncesi taşıdığını belirtti.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise dünya kültür mirasları arasında yer alan özel mekanlara ait fotoğrafların tanıtım amacıyla bir araya getirildiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ında kökle mirasa sahiplik yapan önemli bir kent olduğunu ve serginin de burada açılmasının önemini ifade eden Okay, "Hırvatistan coğrafi olarak küçük bir ülke ama kültürel açıdan zengin bir ülkedir. Bu zenginlikten Kahramanmaraş'ın tanıtımına faydanı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Dünya Mirasları Sergisi