Emiralioğlu, Dulkadiroğlu İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı'nca Selimiye Mahallesi'nde düzenlenen Hasat Bayramında yaptığı konuşmada, 2014-2015 üretim sezonunun tarımsal açıdan çok iyi geçtiğini belirtti.
Bakanlığın, Ziraat Odaları Birliğiyle gerçekleştirdiği hububat üretimi alan araştırmasına göre çiftçinin bu yıl rekor bir verim elde edeceğini ifade eden Emiralioğlu, şöyle konuştu:

"Bir yıl boyunca verilen emeklerin neticesinde ürün hasadımızı yapıyoruz. Bu gerçekten bayram yapmaya değer bir durum. Çiftçilerimiz çok iyi biliyorlar ki 2014-2015 yılı üretim sezonu tarımsal açıdan, şükürler olsun, çok bereketli geçti. Geçen sezon alamadığımız yağışı, ülkemiz şimdiden almaya başladı. Kuru ve sulu tarım yapılan alanlarda gerçekten bölge ortalamasının üzerinde çok kaliteli ürünler alıyoruz.  Bu durum çiftçimizin emeğinin heba olmaması anlamına geliyor. İnşallah hasadın sonuna kadar verimler bu şekilde devam eder. Bu yıl ülke genelinde elde edeceğimiz 23 milyon tonluk rekolteyle Cumhuriyet tarihinin en yüksek verimine ulaşmış olacağız."

KAHRAMANMARAŞ HUBUBAT BAYRAMI RESİMLERİ

Kent genelinde de 1 milyon 250 bin dekar alanda hububat tarımı yapıldığını ve 450 bin ton ürün aldıklarını anlatan Emiralioğlu, çiftçilerin ürün kaldırmakta acele edip dane kaybı yaşamaması için, sertifikasız biçerdöver operatörü çalıştırmamasını istedi.

Konuşmaların ardından çiftçilere, dane kaybının önlenmesine yönelik uygulamalı eğitim verilerek temsili hasat yapıldı.

Etkinlikte, geçmişten günümüze hasatta kullanılan araç ve gereçler sergilendi.