Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afşin Temsilciliğince, Kutlu Doğum Haftası kapsamında "Anadolu Gençlik, Kutlu Doğumda Kutlu Direnişin Sembolü Eshab-ı Kehf'in Yolunda" etkinliği düzenlendi.
Etkinlik kapsamında Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'ndan başlayan "Eshab-ı Kehf'e Tefekkür Yürüyüşü"nde yüzlerce vatandaş tekbir ve salavat eşliğinde Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne kadar yürüdü.

Külliyede Kuran-ı Kerim okunup dualar edildi.

AGD Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Bolat, burada yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'i anma, anlama, yolundan gitme, aşkını tazelemek için Eshab-ı Kehf'i anlamanın da çok önemli olduğunu belirtti.

"Diriliş" mevsimi olduğunu ifade eden Bolat, şunları kaydetti:

"Bahar, varoluşun ve var olan her şeyin bir gün tekrar dirileceğinin ifadesidir. Bahar, insan hayatında gençliği, heyecanı, gelişmeyi ve geleceği ifade eder. Eshab-ı Kehf, var oluşun ve direnişin tarihteki en önemli sembollerindendir. Allah'ın kitabı Kuran-ı Kerim'de bizlere örnek olarak göstermiş olduğu, o inanmış gençlerin, Eshab-ı Kehf’in mekanında, manevi huzurundayız. Tarihte ve yeryüzünde kışın gelişi değil, baharın gelişi kutlanır. Bizler de Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümünü kutluyoruz. Eshab-ı Kehf’i önemli kılan, burada isimleri geçen gençlerin uyuması değil, 309 yıl sonra tekrar uyanıp tekrar dirilmesidir."

Bolat, Kahramanmaraş ve Afşin AGD olarak Kutlu Doğum etkinliğini Eshab-ı Kehf’te yapmayı istediklerini, çünkü diriliş ve direniş ruhunu mekanında anlamaya çalışmak istediklerini söyledi.

AGD Afşin Temsilcisi Tahir Özden de Kuran-ı Kerim'de isimleri anılan 7 yiğidin diyarında, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Hazreti Muhammed'i anmak ve anlamak için bir araya geldiklerini belirtti.

Programa, Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Emiroğlu, Kahramanmaraş, Afşin, Elbistan, Göksun ve Türkoğlu AGD temsilcisi ile çok sayıda vatandaş katıldı.