Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Müftülüğü işbirliğiyle engelli ailelerine manevi Bakım Semineri düzenlendi.

Kültürpark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Kahramanmaraş İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Fatma Koçak, Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Müdürü Mehmet Fatih Akşam, İl Müftülüğü Vaizesi Makbule Bayır ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi hocaları ile engelli çocuğu olan aileler ve engelli bayanlar katıldılar.

Seminerin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, büyükşehir belediyesi olarak kuruldukları günden bu yana sürekli engelli vatandaşların yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade ederek: “Engelli vatandaşlarımıza hizmet noktasında elimizden gelen gayreti gösterdik göstermeye de devam ediyoruz. Gerek Sütçü İmam Üniversitemiz, gerekse İl Müftülüğümüz ile yapmış olduğumuz protokoller çerçevesinde işbirliği içerisinde programlarımız devam ediyor. Bu gün de engelli vatandaşlarımıza ve engelli çocuğu olan ailelerimize yönelik Manevi Bakım Seminerimizde Sağlık Fakültesinde hocalarımız var. İl Müftülüğümüzden hocalarımız var. Onlar sizler için buradalar. Gerek sağlık alanında gerekse manevi anlamda kafanıza takılan soruları yöneltebilirsiniz. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş İl Müftülüğü Vaizesi Makbule Bayır,’Ailemde Engelli Var’ konulu eğitim seminerini sundu.

Peygamber Efendimizin hayatından örnekler ve engellilere yönelik hareketlerinden başlamak üzere birçok konuya değinen Vaize Makbule Bayır, her sağlam bir bireyin aynı zamanda da bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade ederek: “Yarım saat hatta 15 dakika sonrasında bile başımıza nelerin geleceğini bilemeyiz. Bundan dolayı engelli kardeşlerimizin de var olduğunu kabul ederek, onları dışlamak yerine tamamen sahiplenmeli ve benimsemeliyiz. Onların da bu toplum içerisinde hakları olduğunu unutmamalıyız” dedi.

Eğitim semineri sonrasında Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Vaize Makbule Bayır’a çiçek ve hediye takdim ederek teşekkür etti.

Program katılımcıların yönlendirdiği sorulara cevapların verilmesi ile sona erdi.