Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde farklı göz renkleriyle doğan kardeşler, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle geçiş yapılan uzaktan eğitim sisteminden yararlanamadıklarını ifade ederek, yetkililere çağrıda bulundular.
Göksun İlçesine bağlı Hacıkodal Mahallesinde yaşayan Halil Akyıl, çocuklarının eğitimi için ilçe merkezine taşındı. Farklı göz renkleriyle ilçede görenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan 8 yaşındaki Elif ile 13 yaşındaki ağabeyi Yasin Akyıl, koronavirüs nedeniyle okulların kapanmasıyla uzaktan eğitim sisteminden faydalanamıyor. 
Maddi imkansızlıktan dolayı teknolojinin kendilerine sunduğu imkanlardan mahrum kaldıklarını kaydeden kardeşler, yetkililerden ve hayırseverlerin desteğini bekliyor.
Çocuklarının farkı göz rengine sahip olmalarına rağmen herhangi bir sıkıntı yaşamadığını kaydeden baba Halil Akyıl (52), “Farklı göz rengi olması çocukların irsi bir durum. Diğer çocuklarımla birlikte internet ve diğer imkanlar olmaması yüzünden çocuklar sıkıntı yaşıyor. Televizyon üzerinden de yeterli olmuyor. Benimde imkanım yok. 9 çocuğum var. Bin liranın üzerinde emekli maaşım var ama işitme sorunu olan kızım Elif’in ameliyatı ve diğer eksikleri için kredi kesildiğinde geriye 550 TL maaşım kalıyor. Her ay pil almak zorunda kalıyoruz. Uzaktan eğitim sürecinde benim çocuklarımın da ihtiyaçları var karşılayamıyorum” dedi. 
Halil Akyıl’ın ikinci eşi olan anne Hatice Uzaktürk (48) ise, “Çocuklarım eğitimi için Göksun ilçesine taşınmak zorunda kaldık. Çocuklarım şimdi ders göremiyor. Bazı imkansızlıklardan dolayı çocukların ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Sağ olsun devletimiz her türlü yardımda bulunuyor. Onlara çok teşekkür ederim. Ama uzaktan eğitiminde sorun yaşayan çocuklarım için destek bekliyorum” diye konuştu. 

HABER FOTOĞRAFLARI