Şiirin ve edebiyatın başkenti olarak adlandırılan Kahramanmaraş'ta görevli polis memuru Hasan Ayhan ve komiser yardımcısı Yusuf Çınar, mesleklerinin yanında şairlik yapıyor.

Üniversite yıllarında başlayan birikimini zaman içerisinde harmanlayan 16 yıllık polis memuru Hasan Ayhan, okumayı ve yazmayı çok sevdiğini, memleketinin Kahramanmaraş olmasının da şairliğinde etkili olduğunu söyledi.

İlk kitabının şiir üzerine olduğunu belirten Ayhan, "Şu anda bir romanla ilgili çalışma yapıyorum. İlk kitabımda ki şiirlerimi tamamen aşk üzerine yazdım. Hayat arkadaşım, eşim ilham kaynağım oluyor. Onun da destekleriyle yazıyorum." dedi.

Komiser yardımcısı Yusuf Çınar'da, iki yıldır Türkoğlu ilçesinde görev yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gaziantep Üniversitesinden Edebiyat bölümü mezunuyum. Yüksek lisansımı da yine orada, Osmanlıca üzerine yaptım. Kitaba ayrı bir meyilim vardı. Kendimi geliştirdim ve üniversite de profesyonel olarak yazmaya başladım. kendime özgün bir alan oluşturdum ve ilk kitabım "cehennetim'i" çıkarttım."

Çınar, polisler olarak halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışırken, bir çok hayat gördüklerini ve bunlardan etkilendiğini, eserlerinde de katkısı olduğunu dile getirdi.